Björn Borg släpper vintagekollektion

Nästa höst släpps filmen BORG, en svensk storproduktion om tennisikonen Björn Borg. Samtliga sportkläder i filmen tas fram av sportmodevarumärket med samma namn, en gång grundat av legenden själv. I samband med filmpremiären, släpper varumärket en limiterad kollektion i uppdaterad vintagestil inspirerad av filmen. Kollektionens namn är Signature.

BORG är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

– Vi är stolta samarbetspartners till filmen Borg. Med vår Signature-kollektion vill vi hedra dessa två rivaler, deras passion, deras otroliga vinnarskallar och deras naturliga stjärnglans. Kollektionen är retroinspirerad i en modern street-stil med starka klassiska färger och grafiska element. Björn Borgs verkliga signum helt enkelt, säger Jonas Lindberg Nyvang, marknadschef på Björn Borg.

– Att samarbeta med klädmärket Björn Borg, när vi gör en film om Björn Borg – ja det kan nog inte bli mer självklart än så. Det har varit ett sant nöje att för filmen samarbeta med deras talangfulla team till att återskapa sportkläderna från den ikoniska eran, säger Fredrik Wikström Nicastro, som producerar BORG tillsammans med Jon Nohrstedt för SF Studios.

Signature-kollektionen presenteras nästa höst och släpps i butik under september månad 2017, i samband med filmpremiären.

borg-film-2017
Foto: Julie Vrabelová

Filmen BORG med bland annat Shia Laboeuf i rollen som John McEnroe och Sverrir Gudnason som Björn Borg har premiär nästa höst.

borg-kollektion

Framtagningen av Signature-kollektionen är i full gång och presenteras nästa höst.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *