Bo som en Kung på slott & herrgårdar

Sverige är fullt av ståtliga slott och herrgårdar och många av dessa bedriver även hotellverksamhet. Det handlar oftast om byggnader rika på historia och med vackra omgivningar, och inte sällan erbjuder de dessutom en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga.

Med den årliga kampanjen Bo som en Kung vill den svenska bokningskanalen HotelSpecials få fler att upptäcka och uppleva dessa slott och herrgårdar. Känslan som man vill förmedla är möjligheten att bo lyxigt för en helg i vackra och romantiska omgivningar, samtidigt som man vill lyfta fram det som gör dessa hotell så speciella – så som deras historia, gastronomi eller inredning.

I samband med kampanjen kommer även Årets Slottshotell utses, en utmärkelse som firas för fjärde året i rad. Tanken med utmärkelsen är att vara en motpol till alla branschpriser och istället låta gästerna komma till tals. Förra året slogs rekord i antalet röster med drygt 8500 röster och efter en jämn kamp stod slutligen Södertuna Slott som vinnare.

Mellan den 10 maj och den 12 juni kan man rösta på sitt favoritslott bland ca 40 slottshotell runt om i Sverige på aretsslottshotell.se. Alla deltagare är med i en utlottning med vistelser på Södertuna Slott, Teleborgs Slott, Tjolöholms Slott, Häckeberga Slott, Thorskogs Slott och Bjertorp Slott i potten.

Både 2013 och 2014 stod Rånäs Slott som vinnare av Årets Slottshotell, men förra året, med ett rekordstort deltagande på över 8500 röster, var det istället Södertuna Slott, söder om Södertälje och en del av Kulturpärlorna, som fick flest röster.

Vinnande slottshotell fjol:

1. Södertuna Slott

2. Rånäs Slott

3. Tjolöholms Slott

4. Görvälns Slott

5. Kronovalls Vinslott

6. c/o Häringes Slott

7. Thorskogs Slott

8. Bjärsjölagårds Slott

9. Sundbyholms Slott

10. Häckeberga Slott

södertuna slott

Södertuna Slott.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *