BoConcept lanserar nya utemöbler

utomhusmöbler från boconcept

Det danska möbelvarumärket BoConcept, känt för sina stilrena och lyxiga möbler, uppdaterar nu sina utomhuskollektioner. BoConcept har tillsammans med designerna Henrik Pedersen och ARDE utökat kollektionerna TORINO och ADELAIDE med stilrena utemöbler i form av bord och stolar för sommarens alla måltider som ska avnjutas utomhus. Även solsängen ROME är ny i utomhussortimentet.

Henrik Pedersens stol ADELAIDE följer de tidlösa linjerna i den ursprungliga designen och är perfekt för både inomhus och utomhusbruk. Sitsen i polypropen är både lätt att rengöra och hållbar över tid. Stolen är även stapelbar, vilket gör lätt att förvara på mindre utrymmen som balkonger och små förråd. Både underredet och sitsen finns i en rad färger.

TORINO är designad av ARDE aka Rene Hougaard för BoConcept. Bordet finns i tre storlekar och blandar skarpa, minimalistiska linjer med en organisk textur i form av keramisk bordsskiva, som står emot det mesta, såsom repor, missfärgning, vatten, väder och värme.

De två större versionerna kommer med skulpturala ben. Alla storlekar finns antingen i pulverlackad matt vit eller matt svart och kommer med en bordskiva i stengrått keramiskt glas.

ROME solsäng kompletterar ROME soffsystem perfekt. Designens generösa bredd känns extra lyxig. Ryggen är justerbar och det vänster- eller högermonterbara armstödet ger en taktil och organisk detalj.

Underredet är i aluminium och armstödet i eukalyptusträ. De valbara dynorna finns i färgerna ljusgrå och mörkgrå och vattenavvisande och resistenta mot solblekning.

Flexibiliteten i modulserien ROME gör att man kan leva inomhusliv ute. Den minimalistiska designen i högkvalitativa material som utvecklats för att klara alla väder garanterar sköna stunder i solen i många år framöver. Soffan ROME har extra djup sits och lösa dynor för extra komfort och loungekänsla. 

Materialet har hettats upp under vävningen och sömmarna är specialutvecklade för att förhindra att vatten tränger in genom tyget. Det gör materialet mycket tåligt mot vatten och solljus. Ramen är gjord av pulverlackerat antracitgrått aluminium för optimal hållbarhet utomhus.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *