Boktips: Den medvetne mannens guide till rakning och skägg

Nu kommer en efterlängtad bok för alla män som önskar bli mer självsäkra i badrummet. Trots att våtrakning som metod blivit allt mer populärt bland männen under senare år finns det fortfarande många som inte har en aning om hur man skall gå tillväga. För dessa män erbjuder erbjuder denna bok bra tips angående detta och mycket annat gällande rakning och skägg.

Det är grundaren till ehandelsföretaget Gents, Jenny Rydhström, som tillsammans med kollegan Glenn Lauritz Andersson släpper sin första bok som handlar om rakning och skägg. Den medvetne mannens guide till rakning och skägg är en bok som verkligen ligger i tiden.

– Trender kring kläder och ansiktsbehåring kommer och går, men att mäns generella medvetenhet kring sitt eget utseende är här för att stanna är nog de flesta bedömare överens om” säger Jenny Rydhström.

Efter snart 15 år på den svenska marknaden har Gents varit med om en stor förändring i omvärldens attityd kring mäns utseende och vardagsrutiner.

– Jag upplever att tiden är förbi då mannen i smyg lånade sin sambos fuktkräm eller lät hustrun köpa parfymen till honom efter hennes personliga smak. I dag traskar kunniga, pålästa och självsäkra män in genom våra dörrar och beställer parfymer efter doftnoter och diskuterar vinkeln på ett rakblad med kunskapen hos en professor. Eller läxar upp vår personal om varför skäggoljan innehåller tistelolja i stället för den marockanska arganolja han finner så mycket bättre, säger Jenny Rydhström.

Denna attitydförskjutning speglas även i boken där läsaren får bekanta sig med skägget som mode och attribut under människans historia, från forntidens grottmänniskors vildvuxna skägg till nutidens hipsterskägg och allt där emellan.

Boken Den medvetne mannens guide till rakning och skägg
Utdrag ur boken.

Boken är ett måste för alla män som någon gång famlat i badrumsskåpet efter rakhyveln eller skäggborsten. Det spelar ingen roll om du är nybörjare i våtrakning eller erfaren skäggtrimmare, de flesta har nytta av den här både enkla och roliga boken.

Dessutom får du ta del av massor av intressanta och detaljerade tips på hur du på bästa sätt vårdar, trimmar, löddrar, rakar och färgar ditt skägg. ”Den medvetne mannens guide till rakning och skägg” har svaret på det mesta.

Den medvetne mannens guide till rakning och skägg

”Den medvetne mannens guide till rakning och skägg” är en guidebok fullspäckad med mängder av enkla men bra tips och tricks blandat med en nypa humor, något som ingen medveten eller omedveten man bör missa.

Boken har premiär i handeln den 21 oktober men går att beställa på Gents hemsida redan nu och kostar 249 kr.

Författarna till boken, Jenny Rydhström och Glenn Lauritz Andersson.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *