8 böcker om ekonomi du måste läsa!

Det finns många bra böcker för den som är intresserad av ekonomi och placeringar. Här tipsar vi om några av de mest läsvärda böckerna om ekonomi och placeringar som finns på marknaden.

Om ni vill ha ytterligare tips om bra böcker om ekonomi och placeringar rekommenderar vi att ni går in på denna länk.

1.  Världens 99 bästa investerare: Hemligheten bakom framgångarna – Magnus Angenfelt

Detta är en av de mer intressanta böckerna gällande placeringar vi läst på senare tid. Förutom att det är mycket intressant att läsa om vilka strategier de personer som lyckats berika sig på sina placeringar använt sig av, så kan boken även användas som lexikon över alternativa placeringsstrategier.

2. Hur tolv privata placerare blivit rikta på aktier – Guy Thomas

Lite i samma tema, men ändå en helt annorlunda bok. I denna bok beskriver den brittiske författaren Guy Thomas i detalj tolv privata placerare och hur dessa gjort för att bli rika på aktier och alltså kunna lösgöra sig från sina jobb och endast leva på sina aktieplaceringar. Mycket intressanta personskildringar!

3. Tradingguiden: Allt du behöver veta om finansmarknaden – Jonas Bernhardsson

Boken är skriven redan år 2001, men ändå är den lika aktuell ännu idag och en av de bättre böcker som skrivits inom ekonomiområdet. Trots namnet på boken lär du dig på ett intressant sätt det mesta du behöver veta som placerare, allt från ekonomisk historia till teknisk analys. Mycket nödvändig kunskap i dagens utmanande omvärld.

4. Cashflow Quadrant: Rich Dad’s Guide till finansiell framgång – Robert T. Kiyosaki

Inga kan leverera självklara sanningar på ett mer enkelt och läsvärt sätt än Robert Kiyosaki. Alla hans böcker inom Rich Dad-serien är mycket intressanta oavsett om du är intresserad av ekonomi eller inte.

5. Investeringsguiden för guld & silver – Michael Maloney

Alla har nytta av att veta mer om guld och silver som placeringsobjekt. Detta är något av en bibel inom området och innehåller det mesta du behöver för att investera i ädelmetaller.

6. Vad hunden såg och andra äventyr – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell torde vara bekant för de flesta av oss. Hans berättelser gör sig bättre i form av korta essäer än bokform eftersom böckerna tenderar bli en lång rad av upprepningar för att bevisa några påståenden. Denna bok är en av de bästa av Gladwell med några av hans mest uppmärksammade och inflytelserika artiklar från tidningen The New Yorker.

7. Kapitalet i tjugoförsta århundradet – Thomas Piketty

I den omgivning vi nu befinner oss i gör alla gott i att investera lite mer tid åt omvärldsforskning och vilka konsekvenserna kan tänkas bli av för mycket fokusering på tillväxt. Denna bok är ett av de bättre sätten att förbereda sig på möjliga scenarier.

8. Den globale entreprenören – Richard Branson

Det är omöjligt att inte påverkas av det driv som Richard Branson besitter. Denna bok är ett måste om du är intresserad av entreprenörskap. Om du kan ta till sig ens bråkdelen av alla de visdomar han delar med sig av i boken finns det stora möjligheter att lyckas med dina målsättningar i livet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *