Bollinger lanserar exklusiv champagne för att hylla samarbetet med James Bond

Bollinger 007 champagne

Året var 1979 när Champagne Bollinger dök upp i premiären av Moonraker och blev den officiella Champagnen för den berömda brittiska agenten. 2019 markerar därmed en milstolpe i det exklusiva partnerskapet mellan Champagne Bollinger och James Bond.

Partnerskapet har utvecklats under åren och är nu en erkänd del av arvet från båda varumärkena.

Bollinger 007 Limited Edition Millésimé 2011

För att uppmärksamma den 25:e filmen i James Bond-serien, No Time To Die, har huset Bollinger skapat en begränsad utgåva tillägnad 007. Den svarta flaskan pryder siffran ”25” bildad av titlarna på de tidigare Bond-filmerna, som på samma sätt är etsade på trälådans glas. 

james bond champagne Bollinger

Årgång 2011, ett atypiskt år, inspirerade källarmästaren till att producera en unik champagne skapad helt av Pinot Noir från Grand Cru-byn Aÿ, där huset grundades 1829.

Bollinger james bond champagne

Detta är första gången som både årgång och by uteslutande har använts av Bollinger för att tillverka ett vin. Den utmärkta skörden 2011 i Aÿ producerade komplexa, kraftfulla och harmoniska pinot noirs, fullt uttalade i detta karakteristiska vin.

Bollinger james bond 007 champagne

Lanseringen är 6 december med 900 flaskor. Artikelnumret är 95448 och priset 1 499 kronor.

Bollinger Tribute to Moonraker Luxury Limited Edition

Ännu en exklusiv lansering med endast 407 exemplar i världen kommer att lanseras nästa år och är en hyllning till Moonraker som tog James Bond på äventyr i yttre rymden.

Det var också filmen där Bond och Bollinger samarbetet började. För att fira det 40-åriga partnerskapet gav Champagne Bollinger ett uppdrag till designern Eric Berthes, att återskapa rymdfärjan i Moonraker av den legendariska produktionsdesignern Ken Adam.

moonraker james bond champagne Bollinger

Utsidan är tillverkad av tenn och träfaner, med en inneslutande Saint Louis kristall och en Bollinger 2007 magnum – Bond vintage par excellence. Varje exemplar är numrerad och tillverkade för hand.

Det är en ytterst begränsad utgåva där endast 2 exemplar kommer säljas i Sverige av 407 exemplar totalt. Auktionspriset på den exklusiva drycken startar på ca 55 000 kr och lanseringen är i april 2020.

40-årsjubileet för partnerskapet firas i Paris den 7 november, med en speciell avtäckning av Bollinger Tribute to Moonraker Luxury Limited Edition.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *