Bollinger Spectre Crystal Set 007 på Stockholms Auktionsverk

För att hylla den senaste James Bond-filmen lanserar Bollinger en unik specialutgåva. Champagnen har varit Bonds första val sedan 1979 och nu har ett unikt exemplar skapats för att ge uttryck för den elegans som är älskad av agent 007. Totalt produceras 307 exemplar och endast ett av dessa kommer till den svenska marknaden.

Från den 30 november kommer Bollinger Spectre Crystal Set 007 att finnas för visning online på Stockholms Auktionsverk med utgångspris 45 000 kr. Värdet för Bollinger Spectre Crystal Set 007 är uppskattat till minst 50 000 kr och auktionen kommer att ske den 7 december.

Bollinger Spectre Crystal Set 007 består av en Bollinger R.D. 1988 magnum tillsammans med en handblåst kristallkylare som är skapad av Eric Berthès på Saint-Louis Crystalworks. Gemensamt för Bollinger och Saint-Luis är vikten av ett traditionellt hantverk. Saint-Louis grundades redan 1586 och har varit ledande inom arbete med kristall sedan 1781. Idag är de en del av Hermès-gruppen.

Bollinger R.D. 1988 är en riktigt stor champagne från Bollinger med en blend på 72 % Pinot Noir och 28 % Chardonnay från 17 olika byar varav 66 % Grands Crus och 34 % från Premiers crus. Champagnen är kraftfull, utvecklad och komplex med toner av brioche, honung, torkade aprikoser och en elegant mineralitet med en exceptionell längd.

Bollinger Spectre Crystal Set Top

Bollinger, grundat 1829, är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass. En egen magnifik stil med stor andel pinot noir, första jäsningen på gamla ekfat och ovanligt lång flasklagring – detta ger den klassiska bollingerkaraktären. Bollingers världsberömmelse beror mycket på Madame Lily Bollinger. Vid 42 års ålder ärvde hon ett av distriktets förnämsta champagnehus av sin make. Lily lade ner hela sitt hjärta på att förvalta makens arv och när hon lämnade över styret 1971 var Bollinger ett blomstrande företag. Tack vare hennes järnvilja och professionalism har företaget både utökat sin areal och sina marknadsandelar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *