Boomerang öppnar nytt butikskoncept på Åhléns City

boomerang åhléns stockholm

Boomerang har sedan starten 1976 strävat efter att göra klassiska plagg av högsta kvalitet, med hållbarhet i fokus. Redan 2008 introducerades Boomerang Effekten, långt före cirkulär ekonomi var ett begrepp.

Svenska Boomerang designar och tillverkar herr- och damkläder i klassisk, tidlös stil med stor fokus på kvalitet och hållbarhet. Varumärket grundades år 1976 av entreprenörerna Peter Wilton och Kenneth Andram och har sedan starten drivits utifrån filosofin att Boomerangs kläder ska vara som en riktig vänskap – tåla törnar, hålla länge och bli bättre med åren.

Nytt butikskoncept på Åhléns City

boomerang stockholm sverige

Boomerang Effekten är företagets hållbarhetsinitiativ som kommer att starta på Åhléns City Stockholm. I den nya flaggskeppsbutiken kommer man framåt att ha möjlighet att köpa utvalda äldre Boomerang- plagg som kunder har lämnat in för att ge sina tidlösa favoritplagg en chans att leva vidare.

– Vår grundinsikt är att tidlös stil alltid överlever tillfälliga trender och att ha en produktion nära våra idéer har alltid varit viktigt för Boomerang. Jag är stolt över att vi har produktion i Sverige. Intresset är stort för våra svenskstickade jersey-plagg och vi vill gärna uppmuntra till att skicka in sina gamla modefavoriter till oss, för att vi ska kunna ge dem nytt liv via vårt kommande second hand koncept”, säger Karin Salegård VDBoomerang.

boomerang åhlens sverige

Vill man lämna in sina gamla Boomerangplagg kan man skicka kläderna till Boomerangs huvudkontor och få en ersättning i form av 10% rabatt på nästa köp.

– Vi är glada att Boomerang satsar på ett nytt butikskoncept hos oss på Åhléns City Stockholm. Vi välkomnar varumärkets satsning och insamling till hållbarhetsinitiativet ’Boomerang Effekten’ till vårt varuhus, säger Åsa Sånemyr varuhuschef Åhléns City Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *