BOSS F/W 2019: The Art of Elevated Style

På onsdag presenterade BOSS Fall/Winter 2019 kollektionen för damer och herrar i New York.

Visningen firar ”the art of elevated style” med inspiration från New York, en stad av gränslös kreativitet med influenser från konst, design och arkitektur som återspeglas i kollektionen.

I höst finner vi BOSS kvinnan och mannen i Chelseas galleridistrikt. Deras kurerade personliga stil är både självsäker och diskret. Kostymer, en central del av BOSS arv, är grunden i kollektionen.

BOSS skräddade look utvecklas denna säsong med sportiga influenser, ändrade proportioner och moderna dubbelknäppta siluetter. Skräddade ytterplagg är i fokus, där långa rockar och capes visades i shearling, alpacka och kashmir.

Ett fantastiskt hantverk ligger bakom patchwork tekniken som fått en ny tolkning vilket syntes i allt från tröjor, västar samt byxor. Konstruerade rockar mixas med böljande klänningar för kvinnan, och med löst stickade plagg för mannen.

Exklusiva material och starkt hantverk möts för att förnya och förhöja varje plagg. De stickade plaggen har fått distinkta randiga motiv, medan mixade material visas både på ytterplagg och accessoarer.

Skulpturella former och oväntade proportioner har hämtat inspiration från arkitekturen, medan råa kanter och broderade detaljer ytterligare understryker den förhöjda känslan i denna kurerade kollektion.

Färgpaletten är sparsam med en grund i kamel, gråmelange, kex och vintervitt. Accentfärger är kalla gula toner tillsammans med en mix av blåtoner med stänk av mörkrosa.

Artistiska referenser och unika material, med BOSS typiska öga för detaljer, genomsyrar hela kollektionen. Ju mer du tittar på ett plagg desto mer ser du.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *