Bowmore® 1965 är en av de mest eftertraktade whiskysorterna i världen – Nu släpps den i Sverige!

bowmore 1965 världens mest eftertraktade whisky

Idag släpps en enda flaska Bowmore® 1965 på Systembolaget i Sverige. Priset på denna guldklimp är hela 239 999 kronor, vilket visar hur eftertraktade dessa droppar är bland whiskyexperter. Endast 232 flaskor släpps globalt.

Bowmore® grundades redan år 1779 och är det äldsta destilleriet på Islay. Maltwhisky från Islay är speciellt känd för sin unika rökighet och whiskyn från Bowmore® är inget undantag.

Hos Bowmore® 1965 är varje droppe själva essensen av väl utnyttjad tid och bjuder på en smakrikedom och ett djup som har formats under 52 år av omsorgsfull lagring och mognad på den väderbitna Islaykusten. Det är en storslagen smaksensation som sällan skådats i whiskyvärlden.

bowmore 1965 the worlds most prestigious whisky among collectors

Över tid har den här exklusiva årgången blommat ut i smakrika, balanserade toner av rökighet som är utmärkande för just Bowmore®. Varje enskild droppe är fullpackad med unika karaktärsdrag, väl sammansatta aromer och storslagen intensitet.

Det är dock inte bara den omsorgsfulla mognadsprocessen, det begränsade antalet flaskor och den förfinade smaken som gör Bowmore® 1965 till en historisk och viktig tillökning i Bowmorefamiljen. Specialutgåvan presenteras också i en vacker, handblåst flaska med utsmyckningar i sterlingsilver.

bowmore 1965

För den som känner för att boka denna exklusiva lansering går den att hitta här på Systembolaget.

exklusiva parfymer för män och kvinnor jul 2017
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *