Boxning: Den ultimata gentlemannasporten

boxning gentlemannasport

Vad är egentligen den ultimata gentlemannasporten? Många skulle nog påstå att det är golf eller möjligen tennis, men vi håller inte riktigt med om det. Historiskt sett skulle vi våga påstå att boxning är den ultimata gentlemannasporten, framför allt då boxning kräver disciplin under träning och respekt för sina motståndare i stundens hetta.

Hård fysisk träning, mental styrka och yttersta respekt

Det finns tre huvudsakliga orsaker till varför vi anser att boxning bör klassas som den ultimata gentlemannasporten.

  • Fysisk träning – som bekant bör en sann gentleman ta hand om sin fysik, helst med både styrketräning och någon form av konditionsträning. Inte bara för att sitt utseendes skull utan även för hälsan och ditt välmående. Boxning är en perfekt sport för detta ändamål då man under ett boxningspass tränar musklerna i hela kroppen samtidigt som konditionen får sitt.
  • Mental styrka – utöver sin fysik bör en sann gentleman alltid ta hand om sig själv mentalt och boxning är en utmärkt lösning. Sporten är nämligen så fysiskt påfrestande att man hela tiden måste pusha sig till nya nivåer. Dessutom tvingar sparring och fights en till att möta sina demoner och prestera samtidigt som man ska prestera på topp
  • Respekt – den kanske mest utmärkande gentlemanna-aspekten av boxning är den respekt man alltid måste visa sina motståndare och den etikett som sporten utmärks av. Även i stundens hetta får man inte låta sina känslor få övergreppet. Boxning är en sport där det inte finns utrymme för dåliga förlorare eller dåliga vinnare. 

Se till att vara väl förberedd

Boxning är som bekant en potentiellt farlig sport och du bör alltid vara förberedd innan du sätter igång. För det första rekommenderar vi att du hittar ett boxningsgym som passar någon med din färdighet och fysiska kapacitet. Dessutom måste du se till att ha rätt utrustning, dels för gymmet men även för ytterligare träningspass hemma.

Ett par boxningshandskar för nybörjare kan man få tag på i de flesta sportbutiker idag, däribland Stadium och när du precis sätter igång räcker det gott och väl med vanliga träningskläder. Däremot tycker vi inte att man ska snåla när det kommer till köp av boxningssäck och ja, vi anser att man bör ha en boxningssäck hemma då man aldrig har en ursäkt att skippa ett träningspass.

Boxas.se är idag en av de ledande portalerna för boxningsinformation på nätet och förutom tips gällande sporten har man även rekommenderat den bästa boxningssäcken för alla boxare: från barn och nybörjare till proffs och MMA-utövare. Där hittar du även annan matnyttig information som kan hjälpa dig prestera på topp.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *