Brad Pitt frontar De’Longhi i kampanjen Perfetto

brad pitt ad delonghi

De’Longhi, som är världsledande inom hel- och halvautomatiska kaffemaskiner för hemmet, lanserar sin första internationella kampanj regisserad av Damien Chazelle och frontad av världskändisen Brad Pitt. 

Brad Pitt är just nu aktuell som frontfigur i höst- och vinterkampanjen för det italienska modehuset Brioni. Men även som kaffeambassadör gör han nu succé när kampanjen Perfetto rullar ut. Stilikonen Brad Pitt är med andra ord mer eftertraktad än någonsin efter över 30 år som skådespelare.

Kampanjen Perfetto från De’Longhi

Tittaren får i en film följa med på en dag i Brad Pitts liv. Från att köpa kaffebönor på morgonen till att åka runt i Los Angeles på sin motorcykel, stanna för att tanka och till slut landa i ett ögonblick som vi alla längtar till: att komma hem och äntligen koppla av med en god kaffe eller cappuccino – Ett perfetto ögonblick.

De’Longhi har haft en otrolig tillväxt de senaste åren tack vare hushållens efterfrågan på automatiska kaffemaskiner. Vi tror att Brad Pitt är den perfekta ambassadören att fronta De’Longhi för hela världen. Brad personifierar De’Longhi-andan: djärv och internationell men samtidigt sofistikerad och elegant, säger chief executive officer Massimo Garavaglia.

Förutom Brad Pitt och Damien Chazelle har kampanjen ytterligare två Oscarsbelönade deltagare, filmfotografen Linus Sandgren och kompositören Justin Hurwitz som båda ingick i filmen La La Lands ”dreamteam”. 

Vackert filmiskt uttryck

Reklamfilmen har ett vackert filmiskt uttryck samtidigt som den fångar en känsla av äkthet, en kombination som också är viktigt för familjeföretaget De’Longhi vars framgångar och utveckling vilar på solida entreprenörsvärden. 

brad pitt delonghi campaign 2021

Valet av Brad Pitt för denna internationella kampanj är av större betydelse än att han bara är en internationellt erkänd ikon. Pitt är också en hyllad skådespelare och producent, en engagerad förespråkare för miljöfrågor, en samlare av konst som brinner för arkitektur och design.

Kändisskapet till trots så behåller Brad Pitt en mystik runt sig själv. En återhållsamhet som speglar varumärket De’Longhi – som med sina rötter i Italien har en tydlig passion för harmoni och elegans utan att bli stereotypt. Samtidigt tillgängligt för hela världen. 

Här kan du se hela kampanjfilmen:

Stor satsning på den skandinaviska marknaden

delonghi satsar på skandinavien

De’Longhi har sedan våren 2021 valt att lägga fullt fokus på den nordiska marknaden med en rad marknadsinsatser i Norge, Sverige och Danmark. I Sverige har bland annat satsningar på TV, radio och butiksaktiveringar skett. Vi har också fått se sponsorskap i poddarna ”Dumma människor”, ”Stiljournalen” och ”Säker stil”.

De’Longhi har också lanserat en helt ny visuell identitet som innehåller ett modernt uttryck och ett tydligt fokus på upplevelsen av den innovativa teknik som finns i produkterna. Den visuella identiteten, som är framtagen tillsammans med Landor & Fitch, skapar symbios mellan traditionen i varumärkets italienska rötter, produkternas moderna design och nyskapande teknik.

bästa helautomatiska kaffemaskiner 2021
Primadonna Soul kom ut i slutet av 2020 och är en av De’Longhis främsta innovation när det gäller att bemästra tillredning av en perfekt kaffe. 

Valet att storsatsa på den nordiska marknaden grundas i en tydligt växande efterfrågan av helautomatiska kaffemaskiner. Få äger ännu denna typ av maskin, men många är intresserade av att köpa en. Samtidigt ligger den dagliga kaffekonsumtionen i de nordiska länderna stadigt på en hög nivå där två av tre personer dricker kaffe dagligen. Allt detta framgår i en undersökning från 2019*.

* Undersökningen genomfördes tillsammans med Mediacom under hösten 2019 i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland. 1000 respondenter intervjuades i respektive land, där undersökningsmetoden var ”Computer assisted web interviews (CAWI). Målgruppen som intervjuade var alla mellan 25-70 år.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *