Brittisk öl från 1910 lanseras idag

Fuller’s Past Masters 1910 Double Stout är precis som namnet avslöjar en Double Stout bryggd på ett recept från 1910, en tid då det var populärt med den här typen av stark mörk ale. Ölet har en len smak av choklad och kaffe med mörka skogsfrukter och från humlen finns en subtil beska.

– Även om inte samma råvaror finns att tillgå idag är målet att hitta likvärdig råvaror för att få ett så likt öl som möjligt. Resultatet är en spännande öl med historisk känsla, säger Alexander Jerräng, Nordic Brand Manager på Arvid Nordquist.

Ölet jäses en andra gång på flaska vilket resulterar i att ölet får en naturlig kolsyra och subtilare smak. Eftersom ölet innehåller jäst forsätter ölet att utvecklas i flaskan fram till öppning. Ölet bör därför förvaras stående i ett mörkt utrymme och hällas upp med försiktighet vid servering.

Sedan 1845 har varje bryggmästare skrivit ner sina recept för hand i ”The Book of Brewers”. Här finns detaljerad information kring recept och bryggmetod, detaljer som sträcker sig ner till vad det var för temperatur den dagen som ölet bryggdes. Allt detta gör att man har en historisk samling av recept och en stor inblick i hur brittisk öltradition har förändrats över tid. Past Masters ger gamla recept ett nytt liv och ger dagens öldrickare en unik möjlighet att smaka på brittisk ölhistorna.

Past Masters 1910 Double Stout lanseras idag 6 november i en begränsad upplaga av 15 000 exemplar.

Om Fuller’s Smith & Turner

Londons enda traditionella familjeägda bryggeri beläget i Chiswick, västra London, där man bryggt öl sedan 1600-talet. År 1849 köptes det av familjerna Fuller, Smith & Turner som driver det än idag. Företaget driver även 362 pubar och exklusiva hotell i London. Man brygger uteslutande klassisk engelsk ale av högsta kvalitet. Man utvecklar ständigt konceptet ale och har fått många priser i tävlingssammanhang. Fuller’s mest kända produkt, London Pride, är idag Storbritanniens mest sålda ale på fat i pubar och barer.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *