Brothers hjälper män att hitta sin ”Size You” i ny Sverigeturné

Brothers Sverigeturné

I höst ger sig Brothers ut på turné för att öka svenska mäns kunskap om passform och stil. På turnén erbjuds en personlig passformsanalys samt möjligheten att få gamla kostymer anpassade efter personliga mått. Detta för att varje man ska hitta sin perfekta storlek – sin ”Size You”.

Brothers har också tagit fram en avatar av den svenska genomsnittsmannen och den skiljer sig från den stereotypa modellen. Under turnén lyfter Brothers frågan om manliga kroppsideal och att alla kroppar är unika.

Muskulösa lår, långa armar, rund mage, smala axlar eller mjuka så kallade ”love handles” i midjan. Alla kroppar är unika och variationen på den manliga kroppen är enorm. Detta resulterar i att de flesta män inte känner att de passar in i det standardiserade storlekssystemet. Under Brothers Sverigeturné i våras samlades data om ett stort antal mäns kroppar in. Utifrån denna data har Brothers skapat en avatar som föreställer den svenska genomsnittsmannen, och han ser inte riktigt ut som de modeller konsumenter normalt möter.

Brothers avatar kroppsform
En avatar av den svenska genomsnittsmannen som Brothers tagit fram.

Brothers Sverigeturné hösten 2017

Brothers Sverigeturné

Kroppsideal har fått ökat utrymme i den offentliga debatten. Vi vill uppmärksamma frågan även ur ett manligt perspektiv. Vår förhoppning är att få fler att trivas i sin kropp och känna att blazern, skjortan eller byxorna sitter som de ska. Alla kroppar är unika, och Brothers vill under höstens stilturné utbilda svenska män och hjälpa dem att hitta sin ”Size You”, säger Magnus Hultin, chefsdesigner på Brothers.

Många män känner sig osäkra på hur en kostym ska sitta. Brothers kommer under Sverigeturnén guida svenska män till en mer välklädd look, anpassad efter var och ens personliga stil, storlek och kroppsform. Under turnén erbjuds alla män en personlig passformsanalys, där de får koll på vilka storlekar och modeller som passar den egna kroppen. Dessutom kan besökarna denna gång ta med en äldre, mindre välsittande, kostym och få den personligt anpassad – till sin ”Size You” helt enkelt.

Oftast krävs bara en liten justering, ibland ingen alls och i vissa fall krävs det att man rättar till i princip allt. Brothers vill med turnén lära män mer om sin storlek och passform, men också erbjuda möjligheten att anpassa och rätta till tidigare köp. Ur hållbarhetssynpunkt är det viktigt att se till att alla kläder som hänger hemma i garderoberna faktiskt används och att framtida köp passar perfekt redan från start, säger Magnus Hultin, chefsdesigner på Brothers.

Brothers Sverigeturné

Brothers stilturne

Brothers Sverigeturné

Brothers Sverigeturné

Brothers Sverigeturné under hösten

Brothers stilturné

Brothers Sverigeturné startar den 30 september och kommer under fem veckor att besöka 15 olika köpcentrum, centralstationer och kontor i Sverige.

30/9-1/10 Mall of Scandinavia, Stockholm

2-3/10 Stockholms Centralstation

4-6/10 Kista Galleria, Stockholm

7-8/10 Täby Centrum, Stockholm

11-12/10 Mästerhuset, Stockholm

14-15/10 Birsta City, Sundsvall

17-18/10 Erikslund, Västerås

19-20/10 Marieberg, Örebro

21-22/10 Allum, Göteborg

23-24/10 Göteborgs Centralstation

25-26/10 Kungsmässan, Kungsbacka

27-28/10 Nordstan, Göteborg

29-30/10 Emporia, Malmö

31/10-1/11 Malmös Centralstation

2-3/11 Triangeln, Malmö

4-5/11 Ingelsta Shopping, Norrköping

På plats under eventturnén finns Brothers professionella stilexperter, som alla är kunniga i passform och stil. Stiljournalen som leds av Fredrik af Klercker och hans vän Filip Strömbäck kommer också två gånger att gästa turnén i Stockholm för att ge sina tips samt råd. Det ena tillfället sänds via livestream på Facebook för att ge alla möjlighet att titta.

Brothers Sverigeturné

Tjänsten ”Size You” erbjuds kostnadsfritt på alla stopp och det är först till kvarn som gäller. På varje stopp kommer cirka tio män erbjudas möjligheten att specialanpassa sin kostym. Har man inte möjlighet att besöka turnén kommer passformsanalysen även kunna göras digitalt på brothers.se/weservetosuityou. Här kan man även läsa mer om turnén och ”Size You”-tjänsten.

Brothers Sverigeturné

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *