Brothers visar vägen till en välklädd stil

Svenska män saknar grundläggande kunskap om storlek och passform, särskilt när det kommer till kostymer. Så många som drygt var femte svensk man vet inte hur en kostym ska sitta och var fjärde vet inte ens vilken storlek de har på kavaj eller byxa. Under våren åker Brothers på stilturné genom Sverige för att erbjuda alla svenska män en personlig passformsanalys.

Nyckeln till en välklädd stil är att kläderna passar kroppen. Alla män är olika och deras kroppar är långt mer komplexa än det standardiserade storlekssystemet (S, M, L osv). I en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Brothers anger drygt var femte man att standardstorlekarna inte passar den egna kroppen.

Väldigt få män kan egentligen köpa en kostym direkt från galgen, men trots det justerar bara 1 av 10 svenska män kostymen efter den egna kroppen. Detta vill Brothers ändra på. Därför åker de på Sverigeturné under våren och erbjuder alla svenska män en personlig passformsanalys och stilråd för hur de ska klä sig för att passa den egna kroppen.

– En kostym med rätt passform gör att mer än varannan man känner sig snyggare och var fjärde man känner större självförtroende. Trots det bär många män dressade kläder som inte riktigt sitter som de ska och det beror ofta på okunskap. Det första steget är därför att hjälpa svenska män att välja rätt storlek. Men vi stannar inte där. Ska en kostym sitta rätt krävs det i de flesta fallen att man gör anpassningar på ben- och armlängd och/eller midjemått. Vi på Brothers erbjuder alltid kunden att göra skrädderianpassningar av våra plagg så att de passar varje mans unika kropp, säger Magnus Hultin, Chefsdesigner på Brothers.

Sverigeturné under våren

Brothers Sverigeturné startar den 2 maj och kommer under 5 veckor att besöka 14 olika centralstationer, flygplatser och köpcentrum runt om i Sverige. Utöver att erbjuda råd om passform och stil kommer Brothers även att mäta och samla in data från svenska män. Detta för att efter turnén med en bättre precision kunna uttala sig om hur svenska mäns kroppar ser ut idag och i förlängningen kunna erbjuda ett mer kundanpassat sortiment och personlig service

– I samhället i stort ser vi en kraftigt ökad efterfrågan på individanpassat och vi tror att det bara är en tidsfråga innan denna trend kommer att medföra stora förändringar i modebranschen. Vi på Brothers har sedan en tid jobbat med att öka individanpassningen, bland annat genom vår Made to Measure-tjänst, säger Peter Bondelid, VD på Brothers.

Brothers Sverigeturné startar på Arlanda (terminal 4) den 2 maj och avslutas i Gränbystaden i Uppsala den 1/6. På plats under eventturnén är Brothers professionella stilrådgivare som alla har en stor kunskap om passform och skrädderi.

Datum för turnén:

2-8/5 Arlanda, terminal 4

9-10/5 Kista Centrum

11-12/5 Liljeholmstorget Galleria

13-14/5 Täby C

15-16/5 i-huset Linköping
17/5 A6 Jönköping

18-19/5 Göteborgs centralstation

20-21/5 Frölunda Torg, Göteborg

22-23/5 Malmö centralstation

24-25/5 Väla, Helsingborg

26/5 Triangeln, Malmö

27-28/5 Emporia, Malmö

30-31/5 Stockholm centralstation

1/6 Gränby, Uppsala

Om Sifo-undersökningen ”Brothers mäter män”

2402 svar har samlats in via Sifopanelen, Kantar Sifos onlinepanel på uppdrag av Brothers med ett representativt urval av män boende i Sverige, 16-75 år. Rekryteringen till Sifopanelen sker genom obundna slumpmässiga urval. Fältperiod: 21 mars – 10 april 2017

Mer fakta ur Sifo-undersökningen:

  • 21 % av de svenska männen vet inte hur en kostym ska sitta.”
  • “4 av 5 svenska män tycker passform är viktigast för att kostymen ska vara snygg”
  • ”Var femte svensk man har svårt eller mycket svårt att hitta kläder som passar dem”
  • ”9 av 10 svenska män anpassar sällan eller aldrig sina kläder hos en skräddare”
  • ”Medianstorleken bland svenska män är 52 i kavaj och 52 i byxa”
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *