Bukowskis Important Winter Sale är finalen på auktionssäsongen!

cf hill bukowskis

Det har varit en succéartad auktionssäsong hos Bukowskis och nu är vi framme vid finalen för året när Important Winter Sale äger rum – en auktion som hyllar det bästa av de bästa.

Återigen har Bukowskis samlat ihop en fantastisk samling av målningar och skulpturer, med bland annat klassiska konstnärer som Carl Fredrik Hill, Albert Edelfelt och Carl Larsson bland numren.

Här finns ett flertal mästerverk ur J.E. Safra Collection, en samling som bland annat innehåller Carl Larssons målning ”Kurragömma”. Ytterligare mästerverk i samlingen utgörs av två verk av August Strindberg. 

carl larsson bukowskis
Carl Larssons målning ”Kurragömma”.

En annan av auktionens höjdpunkter inom det klassiska svenska måleriet är Carl Fredrik Hills  ”Trädet och flodkröken, en målning som anses vara en av Hills viktigaste landskapsmålningar och aldrig tidigare erbjudits till försäljning då den ärvts inom konstnärens familj.

Carl Fredrik Hills  ”Trädet och flodkröken”.

Dessutom finns den nyupptäckta ”Bikuporna/Hos gubben Morot” av Carl Larsson som befunnit sig i USA i nästan 100 år. 

”The Rescue” av den brittiske konstnären John William Waterhouse.

Av de internationella målningarna märks bland annat ”The Rescue” av den brittiske konstnären John William Waterhouse. Denna har varit i en privat svenska samling sedan 1960-talet och alltså befunnit sig ifrån allmänhetens blickfång ända sedan dess. Men nu finns den alltså till allmän beskådan!

carl larsson nu är det jul igen

För alla älskar av en traditionell svensk jul är Carl Larssons akvarell ”Nu är det jul igen” en höjdpunkt att se fram emot. 

Jacob Heinrich Elbfas intressanta och tidiga porträtt av Anna Margareta Sture, gift Oxenstierna af Södermöre är ett exempel på intressanta äldre målerier. 1700-talets främsta porträttör Alexanders Roslin finns representerad med två porträtt. 

Skulpturer av Carl Milles, med ”Ung älg” i förgrunden.

Inom avdelningen för skulptur finns Carl Milles ”Ung älg” .

Carl von Linnés skrivbord.

Bland konsthantverken finns bland annat ett skrivbord som var Carl von Linnés privata. Ett bord av mästaren Georg Haupt är ytterligare en av auktionens absoluta höjdpunkter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *