Bukowskis nu störst i Skandinavien på klockauktioner

Igår avslutades den andra stora klockauktionen för helgen, Important Timepieces, som var Bukowskis första klockauktion. Detta i en fullsatt och mycket aktiv sal på Berns i Stockholm. Det högsta slutpriset, 1 286 000 kr, nådde Paul Newmans Daytona från Rolex.

De höga priserna och det digra utbudet visar att marknaden för klockor av kvalitet nu verkligen är etablerad både i Sverige och internationellt. Bukowskis klockspecialister Tony Frank och Mikael Wallhagen sammanfattar auktionen:

– Det är alltid pirrigt innan men det känns oerhört bra. Det var ett stort intresse och vi hade mycket bra objekt. Vi har också attraherat många nya utländska kunder från Schweiz, USA, Italien och UK. Nu har vi satt Bukowskis klockauktioner på kartan både nationellt och internationellt. Höjdpunkter på auktionen var de många udda och ovanliga objekten i mycket gott skick. Jag vill speciellt lyfta fram nr 24 Omega Railmaster och 114, den fina Nina Rindt från Universal, säger Tony Frank

Mikael Wallhagen om auktionens dyraste objekt Rolex Paul Newman Daytona med slutpriset 1 286 000 kr:

–Intresset är alltid stort för Rolex Paul Newman. Den här var dessutom i utmärkt skick, så vi förväntade oss faktiskt att den skulle sticka iväg.

Totalt såldes 121 ovanliga objekt till slutpriset 7,85 milj SEK. Här är några av höjdpunkterna från auktionen:

rolex-daytona-bukowskis

Rolex Daytona ”Paul Newman” från 1968, som såldes för ett slutpris på 1 286 000 kr på auktionen.

omega-railmaster

En Omega Railmaster från 1957 såldes för ett slutpris på 202 125 kr.

universal-klocka

En klocka av märket Universal som i samlarkretsar kallas ”Nina Rindt” efter formel 1-stjärnan Jochen Rindts fru, såldes för 226 625 SEK. Klockan härstammar från år 1967.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *