Bukowskis premiärvisar ny klockauktion: Important Timepieces

Den 10–13 november är det premiärvisning av Important Timepieces, Bukowskis nya auktion för exklusiva samlarklockor. Visningen, som äger rum på Galleri Sebastian Schildt, följs av en slagauktion i spegelsalen på Berns den 13 november.

– Klockmarknaden växer snabbt både i Sverige och internationellt. Det känns fantastiskt att kunna visa upp och förmedla så många eftertraktade armbandsur till alla klockkonnässörer i landet, säger Mikael Wallhagen, ansvarig specialist för klockor på Bukowskis.

Important Timepieces är en helt ny klockauktion, där fokus ligger på ovanliga och exklusiva samlarobjekt. På premiärauktionen visas bland annat en Rolex Cosmograph Daytona, ofta kallad Paul Newman, och en Audemars Piguet Genève World Time från 1942.

– Ett flertal av armbandsuren är extremt ovanliga, och vi räknar med bud från samlare över hela världen. En klocka är det perfekta samlarobjektet – den är funktionell, ökar ofta i värde och säger någonting om sin bärare, säger Mikael Wallhagen.

Bukowskis samarbete med Galleri Sebastian Schildt är en del av höstsatsningen Bukowskis visiting, där auktionsvisningar turnerar runt på utvalda platser i Stockholm medan utställningslokalerna vid Berzelii park renoveras.

Tid och plats:
Visning den 10–13 november, Galleri Sebastian Schildt, Strandvägen 5B, Stockholm.
Slagauktion kl 13.00–15.00 den 13 november i spegelsalen på Berns i Stockholm.

Smakprov ur Important Timepieces

rolex-daytona-bukowskis

Rolex Cosmograph Daytona, s.k Paul Newman, ref-nr 6241 (1968)
Skådespelaren Paul Newman bar minst fem stycken Rolex Daytona under sin livstid, och till slut förknippades klockan så starkt med honom att den blev känd som Paul Newman. Modellen är en kronograf, som kännetecknas av karaktäristiska kvadrater i de tre små registerurtavlorna.

audemars-piguet-bukowskis

Audemars Piguet Genève World Time, boett med tear drop lugs, ref-nr 864 (1942)
Det här uret har aldrig tidigare dykt upp på den nordiska marknaden, och är därför extremt eftertraktat. Klockan är tillverkad i stål, med en urtavla som visar tidsskillnaden mellan olika städer.

patek-philippe-nautilus

Patek Philippe Nautilus, s.k Jumbo, ref-nr 3700/1 (1977)
En klassiker som designades av Gerald Genta 1976 och alltså firar 40-årsjubileum i år. Jumbo var en av de första exklusiva sportklockorna som tillverkades i stål, och är i dag ett av marknadens mest eftersökta objekt.

Inlämningen pågår just nu för fullt inför auktionen. Det är Bukowskis nya team och samtidigt två av Sveriges mest erfarna specialister gällande klockor, Mikael Wallhagen och Tony Frank som värderar klockorna inför auktionen.

Dessa klockor är de mest eftersökta enligt Tony Frank och Mikael Wallhagen:

Rolex Daytona s.k. ”Paul Newman”
Omega Speedmaster från 1950-tal
Patek Philippe, kronograf
Jaeger-LeCoultre Memovox Polaris 1960-tal.
Rolex, Submariner, ”Comex”, Ref nr. 5514
Patek Philippe, Nautilus från 1970-tal
Longines, Charles Lindbergh ca 1930.
Heuer Monaco Chrono matic ca 1970.
Audemars Piguet Royal Oak från 1970-tal
Klockor med unik proveniens t.ex. militär eller kunglig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *