Bukowskis visar auktionen Fashion & Timepieces på NK

Fotograf: Patrick Miller.

I ett unikt samarbete mellan Bukowskis och NK kommer auktionen Fashion & Timepiecesatt i år att visas på varuhuset i Stockholm. Från den 27 september till den 2 oktober kan besökarna se kläder, accessoarer och klockor från kända modehus och urtillverkare i NK:s ljusgård.

Vårt mål med fashion-auktionerna är att göra det relativt ouppnåeliga tillgängligt för många fler. Inte bara för att hylla modegenierna bakom kollektionerna utan också för att vi älskar tanken på nyanvändning och att fler ska få glädjas åt de fantastiska kreationerna, säger Malin Sveholm, fashion-specialist på Bukowskis.

Bukowskis, som är störst i Norden på kvalitetsauktioner, startade sin årliga fashion-auktion 2007. I ett unikt samarbete med NK Stockholm kommer Fashion & Timepieces i år att visas i varuhusets ljusgård den 27 september till den 2 oktober. Under några dagar kommer besökarna att kunna ta del av kläder, klockor och accessoarer från världens mest beundrade modehus och urtillverkare som exempelvis Chanel, Hermès och Rolex.

Jag tror att skälet till att vår fashion-auktion blivit så populär är att den alltid bjuder på såväl kära återseenden som på överraskningar. Det finns en variation i utbudet som uppmuntrar till kreativitet och personliga uttryck. Dessutom är priserna ofta överkomliga, säger Malin Sveholm.

En nyhet i årets auktion är att Bukowskis experter kommer att presentera ett urval av de mest eftertraktade armbandsuren.

Jag ser fram emot att ge besökarna en möjlighet att dras in i klockornas egna och mycket spännande historia – en historia som hänger tätt samman med flyg- och rymdteknik, Hollywood och extremsport, säger Mikael Wallhagen, klockspecialist på Bukowskis.

Visningen på NK Stockholm på Hamngatan 18-20 kommer att åtföljas av en onlineauktion på Bukowskis hemsida 3-7 oktober. Bukowskis samarbete med NK kring Fashion & Timepieces är en del av höstsatsningen ”Bukowskis visiting”, där auktionsvisningar turnerar runt på utvalda platser i Stockholm medan utställningslokalerna vid Berzelii park renoveras.

Några smakprov från Fashion & Timepieces:

omega-speedmaster-it828061

Armbandsur, Omega Speedmaster

En av världens mest kända kronografer är Omega Speedmaster, klockan som NASA efter noggranna tester valde att utrusta alla sina astronauter med. Klockan var den första att ha Tachymeterskalan på en ring utanför glaset vilket senare blev populärt bland de flesta tillverkare. Speedmastern har i princip haft samma design sedan lanseringen 1957.

panerai-luminor-marina-it800039

Armbandsur, Panerai Luminor Marina

Panerai började initialt att tillverka klockor för den italienska marinen. Denna modell har sina anor från 1950.

rolex-oysterquartz-it816709

Armbandsur, Rolex Oysterquartz

Under 1970-talet rådde det brist på quartz, så Rolex utvecklade ett batteridrivet urverk som tickar fram en sekund i taget, till skillnad från de flesta andra modeller där sekundvisaren flyter fram.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *