Idag lanseras det unika samarbetet mellan Mikkeller och Burger King!

Burger King och mikkeller i samarbete juni 2020

På någon av dina utlandsresor har du kanske haft möjligheten att dricka kvalitetsöl på någon av snabbmatskedjorna. Det har fram tills nu varit rätt ovanligt i Sverige. Nu blir det ändring på detta när Burger King idag lanserar ett helt nytt samarbete med danska mikrobryggeriet Mikkeller.

Lagom till den formella starten på sommaren lanserar Burger King idag sin nya World Gourmet-meny och avslöjar ett nytt unikt partnerskap med det danska bryggeriet Mikkeller.

Mikrobryggeriet kommer som del av World Gourmet konceptet att leverera en särskilt framtagen alkoholfri öl till burgarkedjans samtliga restauranger i Sverige.

– Det blir en helhetsupplevelse med gourmetburgare och kvalitetsöl, fast i snabbmatsmiljö, säger Daniel Schröder, marknadschef för Burger King i Sverige.

Två nya gourmetburgare med hantverksöl

I samband med att Burger King idag lanserar två nya gourmetburgare med en tillhörande öl från Mikkeller, utmanas uppfattningen om att kvalitet, god smak och bra pris inte går att kombinera inom snabbmatsbranschen.

Det här är första gången en burgarkedja gått in i ett partnerskap med ett bryggeri för att erbjuda en förstklassig smakupplevelse till ett överkomligt pris. 

World Gourmet-serien fokuserar på nya smaker, extra bra ingredienser och en grillad angusbiff.

De två burgarna som nu lanseras lånar hem smaker från både Sydamerika och Europa: Argentinian grill görs med en smakrik argentinsk chimichurri, bacon och ost, medan French cheese erbjuder en mer traditionell gourmetupplevelse med hjälp av fransk florantalost, karamelliserad och rostad lök, samt en senapsmajonnäs. 

Ölen The King’s Cup

Ölen som tagits fram för att passa särskilt bra till de nya burgarna heter The King’s Cup och är en alkoholfri kvalitetsöl som är lika frisk och fruktig som den är fyllig. Perfekt att avnjutas tillsammans med Burger Kings take-away menyer i solen i sommar.

Den nya ölen serveras i burkar designade av Mikkeller, där deras välkända karaktärer Henry och Sally avbildas som två Burger King-anställda.

– Det känns riktigt kul att kunna erbjuda helhetsupplevelsen av gourmetburgare och kvalitetsöl till en bred publik. Samarbetet med Mikkeller har verkligen varit spännande och positivt från dag ett, smak är tydlig högsta prioritet för oss bägge. Det finns helt klart en synergi mellan våra hamburgare och deras öl,
säger Daniel Schröder, marknadschef för Burger King i Sverige.

På Mikkeller välkomnar de möjligheten att kunna erbjuda sin öl till ännu fler i Sverige. 

Ända sedan början med Mikkeller har mitt mål varit att demokratisera högkvalitativa hantverksöl och höja den allmänna standarden på öl. Genom det här samarbetet, som jag tycker är kul och inkluderande, når vi en bredare grupp och får möjligheten att dela en smakupplevelse som oftast bara återfinns på barer eller bättre restauranger, säger Mikkel Bjergsø, grundare och VD för Mikkeller.

Konceptet Fast-casual restauranger

De senaste åren har de flesta av Sveriges städer sett en snabb tillväxt av s.k. fast-casual restauranger som många serverar hamburgare och öl i ett mellanprissegment. Nu gör sig Burger King redo att möjliggöra en liknande upplevelse, fast till ett betydligt rimligare pris.

Vi vill driva utvecklingen på fast food marknaden framåt genom kvalitet och riktigt god smak . Under året har vi börjat göra alla våra burgare på beställning och även tagit bort alla artificiella tillsatser från vår mat. Genom samarbetet med Mikkeller och lanseringen av World Gourmet fortsätter vi den resan och möjliggör en riktig premiumupplevelse till ett vettigt pris. Femstjärniga burgare i snabbmatsmiljö helt enkelt, säger Daniel Schröder.

De två nya gourmetburgarna och den specialframtagna Mikkeller-ölen finns från och med idag på menyn vid alla Burger Kings restauranger i Sverige och Danmark. Ett perfekt sätt att rivstarta semestern på!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *