Nu lanseras by Tareq Taylor – en modern och mångsidig kollektion av köksredskap

by tareq Taylor ny kollektion köksredskap

Tareq Taylor är en av Sveriges mest populära och efterfrågade kockar, nu lanserar han tillsammans med F&H Group en helt ny kollektion köksredskap med återvinning, miljö och kvalitet i fokus. By Tareq Taylor är en kollektion som består av allt från mat- och bakredskap till kvarnset och skärbrädor. 

Med den nya kollektionen köksredskap hoppas Tareq Taylor kunna bidra till att skapa bättre matupplevelser och roligare matlagning. Samtidigt var viktigt för Tareq att fokusera på återvinning, miljö och kvalitet, som är de tre kärnområderna för samtliga produkter.

– För mig är det viktigt att matlagning ska vara roligt och enkelt, med ett gott slutresultat. Så att tillsammans med F&H Group ha tagit fram köksredskap av bra kvalitet i återvunna och hållbara material känns fantastiskt roligt. Jag hoppas att alla ska kunna hitta sin favorit i den breda kollektionen av köksredskap, säger Tareq Taylor.

Kunglig kvalitet

by Tareq Taylor ny kollektion köksredskap

King Edward-serien har fått sitt namn efter den mångsidiga potatissorten King Edward, som i likhet med grytorna, kastrullerna och stekpannorna i serien kan användas till det mesta.

Produkterna är tillverkade av rostfritt stål med aluminiumkärna och har silikon på handtag och grepp. Stekpannorna och kastrullen i serien har en tvåskikts keramisk beläggning med non-stick-funktion. 

by Tareq Taylor ny kollektion av kökredskap 2022

Den stilrena looken som den danska designern Mads Odgård står bakom är helt i linje med kravet på moderna köksredskap.

Framtiden är nu

by tareq Taylor kollektion köksredskap 2022

Tareq Taylors dotter, Ellen, har gett namn åt en serie i kollektionen som innehåller ett antal kastruller med sandwhichbotten, det vill säga en aluminiumkärna omgiven av rostfritt stål, där det yttre lagret är magnetiskt.

Användningen av rena råvaror utan beläggning gör kastrullerna 100 procent återvinningsbara. 

Tillgänglighet

Produkterna finns tillgängliga från och med augusti 2022 på bland annat Cervera, Royal Design och Åhléns.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *