Care of Carl introducerar de italienska toppvarumärkena Tod’s och Etro

Nätbutiken Care of Carl som säljer exklusiva märkeskläder för män introducerar ytterligare två italienska toppvarumärken – Tod’s och Etro. Därmed blir företaget den första skandinaviska e-handlaren som erbjuder dessa online.

Sedan 2010 har CareOfCarl.com erbjudit ett noga utvalt sortiment av herrkläder från både klassiska och moderna varumärken till den stilmedvetne mannen. Sedan dess har antalet varumärken kontinuerligt ökat och idag erbjuder Care of Carl ca. 100 utvalda kvalitetsvarumärken.

För två år sedan introducerade Care of Carl ”Italienska Avdelningen” i ett led i satsningen av dressade och högkvalitativa kläder från Italien. Satsningen bestod då av fyra varumärken som de senaste åren utökats till 16. Nu växer sortimentet ytterligare med det italienska toppvarumärket Tod’s, bakom den ikoniska bilskon ”Gommino”, grundat 1978 av Diego Della Valle. Man introducerar samtidigt också kläder från det familjeägda modehuset Etro.

Henning Källqvist, Care of Carls grundare och VD, säger:

– Vi är mycket stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder italienska toppvarumärken som Tod’s och Etro i vårt utbud. Vi är den första skandinaviska e-handlaren som erbjuder båda varumärkena online. Både Tod’s och Etro har även haft en relativt låg närvaro offline på den skandinaviska marknaden och därför har det varit svårt för vår målgrupp att handla produkterna. Vi hoppas nu kunna hjälpa våra kunder med detta.

På frågan hur efterfrågan på varumärken och i denna högre prisklass är svarar Henning Källqvist:

-Vi ser en ökad medvetenhet och kontinuerlig efterfrågan från våra kunder att investera i produkter med hög kvalitet. En bilsko från Tod’s tillverkas för hand i Italien och detta medför självklart högre kostnader. Detta ger en helt annan känsla för hantverket, vilket vi tror att våra kunder uppskattar.

Vi ser också att vår kund är internationell och reser mycket. Sverige är ett ganska litet land och utbudet på vår hemmamarknad stämmer inte alltid överens med vad kunden efterfrågar. Att utöka vårt utbud i detta segment är därför viktigt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *