Carl Friedrik lanserar en ny kollektion

Tillverkarna av exklusiva läderväskor, Carl Friedrik lanserar nu en ny kollektion av ryggsäckar och väskor där man kombinerar ett elegant hantverk med funktionella detaljer som skall underlätta vardagen.

Det var år 2012 som bröder Niklas och Mattis Oppermann grundade märket Oppermann, men vars namn senare ändrades till Carl Friedrik. Idén kom från frustrationen över bristen på väldesignade kvalitetsprodukter av läder på marknaden. Lösningen blev att starta ett eget märke där man sökte fram några de bästa garverierna och skickligaste hantverkarna för att få fram de första produkterna.

Nu fem år senare ingår det i Carl Friedriks utbud högklassiga väskor, plånböcker och fodral. Bakgrunden till den nu aktuella kollektionen var att man för ett år sedan insåg bristerna hos de flesta av dagens ryggsäckar. I många fall är de antingen för alldagliga, för tekniskt invecklade eller för extravaganta för de flesta av dagens yrkesaktiva.

Då det gäller ryggsäckar är det inte det enklaste att hitta en som är både estetiskt tilltalande och funktionella. Med sin nya kollektion som går under namnet ”Collection 3” erbjuder Carl Friedrik nu alltså en lösning bland annat på detta.

Kollektionen består av två olika ryggsäckar, en portfölj och en kappsäck, som alla är designade för så kallade urbana pendlare och frekventa resenärer.

Då det gäller det funktionella har speciell uppmärksamhet fästs vid dagens digitala nödvändigheter på varje produkt i den nya kollektionen, både gällande inre och yttre fickor på väskorna och praktiska tillägg för att underlätta bärandet av väskorna.

Materialvalen är naturligtvis, liksom tidigare, även i fokus i denna kollektion. För första gången har man i denna kollektion jobbat med andra material än läder; en italiensk nyloncanvas gjord på återvunna fibrer. Det tunga canvastyget används oftast till skyddskläder och industriella applikationer, men tillsammans med Carl Fredriks Vachettaläder och dragkedjor av titan har man lyckats skapa eleganta och samtidigt användarvänliga väskor.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *