Carl Gustaf – Svensk design med schweizisk konstruktion

carl gustaf exklusivt svenskt klockmärke

Carl Gustaf Watches är ett svenskt företag som tillverkar armbandsur sedan 2014. Företaget började som en designbyrå, men numera lägger man sina designkunskaper på skapande av exklusiva och snygga klockor.

Det är modellen Carl Gustaf m/1867 som företaget själv betraktar som kronjuvelen i deras skapelser. Denna modell var resultatet av flera års planering och produktutveckling. Namnet m/1867 är hämtat från ett klassiskt gevär med samma namn och är en hyllning till smideskulturen, precisionen, hantverket och industrirevolutionen som dess föregångare stod för.

carl gustaf klockmärke från sverige

Den svenska och norska militären tog in denna gamla bössa just år 1867, vilket dessutom är året då den först utvecklades. Klockorna i denna serie bygger på just vapen- och industrihistorien. Samtliga modeller i denna klockserie ges endast ut i 300 exemplar styck, vilket ger dem ett stort samlarvärde och exklusivitet.

carl gustaf svenskt lyx klockmärke

Precis som när Remington-mekanismen hämtades från Amerika, tar Carl Gustaf Watches nu urverket från Schweiz och utvecklingen av boett med kunnande från Karlskoga, där en stor del av Sveriges vapentillverkning nu har koncentrerats. Uret monteras av erfarna urmakare i Schweiz och får ett armband av genuint kraftigt läder med borstad låsmekanism i 316L.

Filosofin bakom Carl Gustafs klockor är enkelheten. De fokuserar på kvalitet och stil, med en historisk touch, som även avspeglas i namnet som för tankarna till den svenska monarkin och dess historia. Deras klockor har inte ett överflöd av detaljer och besmyckande smådelar utan är av mer avskalad karaktär.

svenskt lyxmärke klockor

Klockan levereras i ett etui av trä tillsammans med certifikatet för klockan. Läderfickan för certifikatet är tillverkat i Sverige av Tärnsjö läderfabrik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *