Castor Pollux Spring/Summer 2017

Castor Pollux är ett varumärke med sydeuropeiska influenser inom det dressade premiumsegmentet för den mode- och kvalitetsmedvetna mannen. Märket grundades år 2013 av Henric Dahl.

Castor Pollux har uppmärksammats med flera utmärkelser och nomineringar. Bland annat som vinnare av Swedish fashion talent 2014 och som finalist i kategorin ”Årets nykomling” på tidningen Habits modegala 2015. E-handelsplatsen Stayhard förvärvade Castor Pollux i inledningen av förra året och höstkollektionen 2016 var den första lanseringen i samarbetet.

Castor Pollux SS17-kollektion hämtar inspiration från området kring Champagne och dess lugna lantliv som regionen präglas av. Det som utmärker kollektionen är mixen mellan 20-talets sofistikerade franska vingårdsägare och upptäcktsresande och det tidiga 70-talets excentriska lätt rebelliska bohem.

Kollektionen för SS17 består av plagg med en del franska safari- och arméinfluenser men i ny tappning och med nytänkande materialval vilket ger kollektionen ett avslappnat men samtidigt elegant uttryck. Det förekommer även en del flörtar och influenser hämtade från den franska rockscenen under tidigt 70-tal.

Färgpaletten i kollektionen domineras av en typisk fransk brunskala av champagne, cognac, nougat och kalk som mixas med olika nyanser av blått som dimblå, indigo samt marinblått.

Vävda tyger i linne, bomull och sidenblandningar syns i olika strukturer och ganska glest vävda tyger som t ex säckväv, grenadin och meshbindningar.

Andra material som återfinns i kollektion är mocka, lammnappa och nubuck av finaste kvalitet. Rutiga franska bordsdukar, bredrandigt, psykedeliska paisleymönster, olika typer av denim och intressanta injektioner av 70-talsblommor är några av säsongens vassaste mönster.

Omkonstruerad kavaj i lätt och ledigt linnetyg från italienska Tessuta Di Prato. I vårens och sommarens kollektion finns ett brett utbud av grenadinslipsar, som tack vare sin glest vävda karaktär passar utmärkt till sommarens varma väder.

Elegant businesskjorta i fint kraftigt dubbeltvinnat garn från Castor Pollux Gold-Line, med speciellt utformad manschett med utskuret tyg för att kunna visa urtavlan på klockan.

Skjortan levereras i exklusiv box som ser ut som en antik romersk bok.

Omkonstruerad jacka/kavajhybrid i tvättat nubuck lammskinn med franska safari- och arméinfluenser, som ger en borstad känsla som påminner om mocka.

Ytterligare ett plagg med safariinfluenser som för tankarna till anrika franska rivieramärket Faconnables kollektioner är denna jacka i getmocka.

Okonstruerad dubbelknäppt kavaj i strukturerat tyg i linne/bomullsblandning från italienska Dalsasso.

Till kavajen här en ljus blåvitrandig businesskjorta med speciell button-down krage från Castor Pollux Gold-Line.

Okonstruerad 1-knäppt kavaj i brunt och krämfärgat rutigt linnetyg från Dalsasso. Till den en ofodrad, stickad slips i bomulls- och linneblandning.

Lekfull okonstruerad kavaj i multifärgat paisleyprint från italienska Canepa.

Influenserna från 70-talets franska rockscen märks bland annat i denna MC-jacka i cognacsfärgat premiumskinn i lammnappa.

CASTOR by Castor Pollux är underlinjen till Castor Pollux. SS17-kollektion hämtar inspiration från det vardagliga livet i området kring Champagne under 20-talet. Kollektionen innehåller även inslag från 70-talets rock– och hippiekultur och den då rådande kollektiva livsstilen.

Färgpaletten består framförallt av champagne, creme brulée, nougat och blå nyanser. Vävda tyger med ruggad yta, hopsackväv, linne- och bomullsblandningar och denim är vårens starkaste material.

För att få till rätt patina och autentiska look har en stor del av kollektionens skinnplagg, vävda och stickade delar genomgått behandlingar som bland annat innefattar olika typer av infärgningar samt olje- och stentvätt. Rutiga franska bordsdukar och pyjamasränder tillsammans med paisleymönstrat och romantiska franska blommor utgör mönsterbilden i vår.

Omkonstruerad 4-knäppt kavaj i krämfärgat nepstyg från italienska Alfa-Fi.

Kavaj i härligt grovt strukturerat krämfärgat säckväv.

Här tillsammans med slips i flerfärgad strukturväv i ull/sidenblandning.

Sandfärgad byxa i fin bomullssatin i stretch från italienska Tessuti Di Sondrio.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *