Chimay Grande Réserve Oak Aged – exklusiv lansering av ekfatslagrad Chimay

Den 26 november är det dags för en av årets mest spännande öllanseringar. Då lanserar det anrika trappistbryggeriet Chimay sin allra första öl som lagrats på ekfat. För att få tag på en av de åtråvärda flaskorna gäller det dock att vara svara snabb, då endast 258 flaskor når Systembolaget.

Med sin senaste lansering Chimay Grande Réserve Oak Aged har det anrika trappistbryggeriet hämtat inspiration från svunna tider och den traditionella metoden med ekfatslagring. I närmare 6 månader har bryggeriets ikoniska öl Chimay Blå fått vila på noga utvalda ekfat innanför klostermurarna. Därefter har ölet buteljerats i exklusiva 75 centilitersflaskor vars design inspirerats av de allra första flaskorna som producerades på klostret för mer än 150 år sedan. Slutresultatet är ett kraftfullt och smakrikt öl som på bästa sätt kombinerar traditionella metoder och modernt brygghantverk.

Tack vare ekfatslagringen har ölets komplexitet utvecklats och doften präglas av ektoner och milda inslag av vanilj. Smaken är rund och mycket fyllig med rostade inslag av knäck och medelstor beska. Även om alkoholhalten är högre än vanliga Chimay Blå är det ett fantastiskt välbalanserat öl med rondör och finess. Chimay Grande Réserve Oak Aged går utmärkt att lagra i upp emot 20 år.

ekfatslagrad chimay flaska

Chimays nylansering Grande Réserve Oak Aged. Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmount sedan 1862.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *