Cidrerie Stassen lanserar en elegant bubblig nyhet – Stassen Cidre Brut

stassen brut premiumcider

Den prestigefulla belgiska cidertillverkaren Cidrerie Stassen har nu utvidgat sitt sortiment i Sverige genom lanseringen av Stassen Cidre Brut – en elegant och krispig cider med fräsch smak av äpple. Cidern presenteras i en festlig flaska med champagnekork och finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Nu lanseras Stassen Cidre Brut, en bubblig premiumcider från Belgien. Den uppfriskande cidern är resultatet av en balanserad blandning av bordsäpplen, cideräpplen och en liten touch av aromatiska päron. Smaken är krispig men samtidigt len med en uppfriskande smak av äpple.

Cidern är ett fint dryckesalternativ till årets festliga tillfällen och serveras med fördel i prestigeglas eller vitvinsglas, där kupan hjälper till att ta fram smak och doft.

Stassen Cidre Brut är en stilenlig cider tillverkad av exceptionellt fina äpplen från lundarna i Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien, kända för sin kalkstensrika jord som ger äpplena en speciell karaktär, väl lämpad för just ciderproduktion. Stassens cider är resultatet av autentiskt hantverk som förfinats under fyra generationer sedan 1895.

Lundarna i Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien

Stassen Cidre Brut har en klar, ljust gyllene färg. De eleganta bubblorna lämnar en lätt kittlande känsla i munnen och doften av äpple av och vita blommor ger en fräschör redan från start. Smaken är frisk och lite lätt stickande med mjuka tanniner. En behaglig bitterhet följs av fruktiga
toner och en lång, sofistikerad finish med smak av nyplockade äpplen.

premiumcider till julen

Stassen Cidre Brut passar utmärkt både till mat och som sällskapsdryck. Under de kommande högtiderna fungerar Stassen Cidre Brut genomgående från aperitif till dessert. Extra väl passar den till fisk i alla dess former samt till ostbrickan.

Vi är glada att kunna lansera Stassen Cidre Brut i Sverige. Sverige ligger i framkant när det kommer till utbudet av mousserande vin och vi är glada att kunna erbjuda ett intressant premiumalternativ gjort på 100 % juice som är minst lika festligt, säger Jean-Pierre Stassen, fjärde generationens cidermakare i familjen Stassen.

stassen brut
Jean-Pierre Stassen.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *