Collage The Shop har öppnat på NK Stockholm

collage the shop NK Stockholm

I veckan öppnade NK sitt senaste tillskott inom herrmode – Collage The Shop. Collage The Shop är en grupp av lyxbutiker, som sedan tidigare finns i både Köpenhamn och Oslo. I september öppnade man på NK Göteborg och nu är det alltså dags för huvudstaden. Det är ytterligare ett bevis på att NKs fokus på att bli en av Nordens toppdestinationer för herrmode bär frukt.

Idéen bakom Collage The Shop är att erbjuda ett noga utvalt sortiment som är olika från butik till butik. På NK Stockholm hittar du bland annat Valentino, Burberry och Loewe, med fler varumärken på väg.

Collage The Shops senaste butik på NK Stockholm

Bakom konceptet står danska Group 88, som också är förklaringen till att man lyckats attrahera en sådan hög kaliber av varumärken. Group 88 har sedan 80-talet drivit varumärkesbutiker i Norden, och idag driver man ett 30-tal butiker under några av världens varumärken inom såväl herrmode som dammode.

Vi tog en pratstund med Adam Emilsson på Group 88 om nyöppningen och bolagets visioner.


Grattis till premiären för Collage The Shop i Stockholm! Vad har ni fått för respons från kunderna de första dagarna?

Adam: Det känns fantastiskt kul att äntligen öppna i Stockholm och vara bättre representerade på den svenska marknaden, även om vi öppnade vårt första Collage för damer i Göteborg i september. Vi är därför väldigt glada över att nu ha både ett dam- och ett herrsortiment i Sverige. 

Stockholm var den mest självklara staden för vår nästa Collage the Shop och vi är mycket glada över att kunna erbjuda svenska män ett större utbud av både high end-märken och populära trender. Vi har fått väldigt positiv respons från kunderna som både älskat konceptet och våra produkter. 

Alla våra Collagebutiker har sin egen färg och till Collage i Stockholm har vi valt en grön färg som är inspirerad av de vackra marmorgolven i NK.

Vilken upplevelse ska jag som kund förvänta mig hos er?

Adam: Vi strävar efter en avslappnad, personlig och professionell lyx/kundupplevelse, där alla ska känna sig välkomna i våra butiker, oavsett om de vill köpa, inspireras av vårt sortiment eller helt enkelt komma förbi för en pratstund om modetrender eller något annat. 

Collage The Shop erbjuder ett kurerat sortiment av herr- och dammode

Collage strävar efter att kunna erbjuda de mest populära high end-märkena blandat med ’contemporary fashion’-märken och vår varumärkessammansättning är under ständig utveckling och vi kommer därför kontinuerligt introducera nya spännande varumärken. En av fördelarna med att ha många varumärken presenterade i samma koncept är att man kan inspirera kunder och introducera varumärken som kunder kanske inte har haft på sin radar.

Kan du berätta mer om företaget bakom – Group 88?

Adam: Group 88 är ett familjeägt bolag vars mål ändå sedan starten 1988 varit att erbjuda lyxvaror till den danska, norska och svenska marknaden. Som franchisepartner till varumärken som Bottega Veneta, Burberry och Saint Laurent har vi en väldigt stark marknadsposition. Bolaget drivs av tredje generationen entreprenörer, bröderna Thomas och Marius Møller.

Idag har vi totalt över 30 butiker, på noggrant utvalda platser i nordiska storstäder. Collage The Shop är vårt eget flermärkeskoncept, där den första butiken öppnade 2018, och idag har vi nu 7 butiker i Skandinavien.

Collage The Shop i Hellerup utanför Köpenhamn
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *