Converse släpper en samarbetskollektion runt skon One Star

converse engineered garments

Converse och japanska Engineered Garments har gått samman för att introducera en ny kollektion runt den ikoniska skon One Star. Daiki Suzuki, som är både grundare och kreativ chef för Engineered Garments, har givit kollektionen sin personliga prägel och återspeglar hans egen relation till Converse. Kollektionen visar på hans förmåga att tolka och omdefiniera, men den ikoniska looken har ändå bevarats.

Converse Inc grundades år 1908 och har byggt upp ett rykte som “America’s Original Sports Company” och förknippas ofta med framgångsrika skor som Chuck Taylor® All Star®, Jack Purcell®, och One Star®.

Engineered Garments grundades av den NYC-baserade japanska designer Daiki Suzuki år 1999. Märket är väldigt populära bland millennials, som gillar märkets sätt att tolka amerikansk sportswear med en mer streetig touch. Detta har let till att Daiki Suzuki ses som en stark spelare på den manliga modearenan.

Kollektionen Converse x Engineered Garments One Star består av fyra par skor med olika tolkningar av den klassiska stjärnloggan. Suzuki återskapar en specifik tidsperiod för var och en av stilarna och de representerar alla hans personliga favoriter Converse skapat genom åren. De fyra olika skorna kommer i högkvalitativt läder och i färgerna oliv, marinblått, svart samt vitt.

converse engineered garments

Daiki Suzuki säger såhär om samarbetet,

“När jag blev kontaktad om ett samarbete med Converse fick jag direkt en idé om att jag framförallt ville förmedla fragment av företagets historia. Chuck Taylor-sneakern är för oss den perfekta skon och vi kände oss osäkra om vi kunde förändra den på ett rättvist sätt. Den har ju i princip behållit sin ikoniska siluett genom alla år. Skon One Star, eller snarare alla varianter efter All Star-skon i läder, kändes som något och spännande att föra samman och försöka förnya.”

converse engineered garments

I kollektionen har Converse och Suzuki lekt med att föra ihop idéer. I ett försök att skapa någonting nytt ville Suzuki se till det som varit och helt enkelt föra samman de första fyra modellerna efter All Star-skon i läder och skapa en sko. Han tror att dessa kommer att framkalla minnen för många och att det för andra kommer innebära en lärdom om hur saker förändras över tid. För Suzuki representerar de hans ungdom.

Skorna har skapats i läder och inkluderar alla Engineered Garments logga på sulan. Alla kommer i Engineered Garments premiumförpackning och med olika snören. Kollektionen finns tillgänglig på bland annat Sneakersnstuff, Très Bien, Wood Wood, Norse, Patta samt online och säljs för 1000 sek.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *