Dagens citat-Lev din dröm

Detta är ett av de bästa citaten jag läst på länge. Framförallt meningen ”Your dreams are your real job” eller på svenska ”dina drömmar är ditt riktiga jobb” är för mig vad livet egentligen handlar om. För många känns säkert tanken på att kunna leva på sina intressen eller sin hobby som en ren utopi. Många befinner sig säkert i en situation där man både inför sig själv och framförallt inför andra skäms för att man går och dagdrömmer om att en dag kunna försörja sig på något som man älskar att göra.

Det är det som du brinner för och det som känns viktigt för dig som du skall bygga ditt liv kring. Detta oavsett vad personer runt omkring dig anser om det hela. Människorna i din absoluta närhet kommer troligen att påpeka bristerna i dina planer ifall du väljer att berätta om dem. ”Väx upp!” Vakna från din dröm!” ”Det finns en verklighet utanför som gör anspråk på din uppmärksamhet!”. De flesta människor tycker nämligen inte om förändringar. Speciellt inte förändringar hos personer de känner.

Tyvärr har det visat sig att de flesta lyssnar på dessa negativ röster och rätt snabbt skrinlägger sina drömmar till ett senare (och bättre) tillfälle. Det kan jag tycka att är riktigt synd, främst eftersom det aldrig kommer att dyka upp ett perfekt tillfälle att ta tag i sina drömmar. Det kommer alltid att finnas störningsmoment i tillvaron som gör det svårt att på allvar fokusera på det man drömmer om att göra. Antingen är det ekonomiska aspekter som måste tas i beaktande eller så är det något annat som tar upp ens uppmärksamhet.

Jag tror dock att det mesta är genomförbart ifall man riktigt fokuserar på det man verkligen vill ha ut av livet. Många tar livet alltför hårt och är alltför rädd för att förlora det man redan har. Jag tror ändå att det är svårt att nå någonstans ifall man inte tar beslutet att hänge sig åt sina intressen och satsa fullt ut. Du ser sällan en elitidrottare som ser sin idrottssatsning som en hobby vid sidan om sitt riktiga jobb. De flesta av dessa vet att det är svårt att nå någonstans utan ett fullt fokus på det de håller på med.

Samma sak är det med företagandet i alla dess former. Det går att bedriva en verksamhet vid sidan om jobbet, men man kommer aldrig att nå sin fulla potential så länge det endast är något man håller på med när det finns tid för det. En sak som det pratas väldigt lite om i dessa sammanhang är orken. Ifall man lägger dygnets bästa timmar på att fokusera på annat än sina intressen kommer man aldrig att inse vilken kapacitet man egentligen har för att nå sina målsättningar och det kommer att vara svårt att få kontinuitet i det man håller på med.

Med tanke på detta skulle jag rekommendera att alla att genast tar tag sina drömmar och att man framförallt tar dessa på allvar. Det är man skyldig sig själv och sina drömmar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *