Dagens inspiratör – Pete Cashmore

e24.se kan vi idag läsa att Pete Cashmore kan vara på väg att sälja tekniksajten Mashable för 1,4 miljarder kronor till mediejätten CNN. Pete Cashmore är om någon ett bevis för att det genom hårt och målmedvetet arbete går att lyckas i nästan vad som helst.

Med tanke på hur populär tekniksajten Mashable växt sig är det svårt att förstå att den endast funnits i 7 år. Pete Cashmore var således endast 19 år då han grundade sajten i Aberdeen i Skottland.

I en intervju med tidningen GQ har Cashmore berättat om vad som gjort honom och hans sajt så populär. Här är i korthet några av hans hetaste tips som finns att läsas på nämnda länk. Jag har gjort mig friheten att göra egna tolkningar till vissa av punkterna. Det är mycket inspirerande att se hur mycket vishet som unga entreprenörer som Cashmore samlat på sig trots sin unga ålder. I artikeln finns många värdefulla råd för en entreprenör i startgroparna.

  1. Lyssna på din inre röst och arbeta alltid med din passion. Cashmore gillade aldrig den konventionella utbildningen där man blev tillsagd vad man borde vara intresserad av. Han var alltid besatt av tanken att skapa något eget och att vara sin egen chef. Han började skriva om aktuella saker inom teknologi och webben eftersom hans plan var att starta upp något eget i framtiden. Planen var helt enkelt att hitta det nästa stora inom hans egen livstid. Utan att ens ha märkt det blev plötsligt Mashable det egna företaget
  2. Inom internet går det att nå framgång oavsett var man än bor. När det gäller internet är den fysiska bosättningsorten inte av någon större betydelse. Det var alltid hans målsättning att nå den Amerikanska marknaden vilket gjorde att han ibland sov till kvällen och jobbade hela natten, allt för att inte andra Europeiska bloggare skulle kunna konkurrera med honom inom samma område.
  3. Ibland är det en fördel att vara en ”outsider”. Genom att umgås med annat än branschfolk kan man lära sig att uppskatta andra värden än de som man lär sig genom att jobba med folk inom branschen och man kan även lära sig att inte ta saker för givna.
  4. Man behöver inte lyckas med allt man företar sig. I artikeln nämner Cashmore 50-procents regeln, med vilket han menar att man endast behöver lyckas i 50 % av försöken för att bli framgångsrik. Den viktigaste lärdomen med detta är att allt inte behöver vara perfekt för att man skall påbörja något. I de flesta fall är det lärdomen av att misslyckas som kommer att göra dig framgångsrik. Ju tidigare i livet man lär sig detta samband, desto större är sannolikheten att man kommer att lyckas i livet.
  5. Det kan hjälpa dig att inte ha flera alternativa banor när det gäller karriären. Cashmore hade klart för sig från början att sociala medier var det som han ville satsa på, vilket även gjorde att han hade fullt fokus på sin uppgift. Detta gäller oavsett vad än man än vill börja med. Den som har klart för sig inom vilket område man vill lyckas inom kommer att öka sannolikheten att lyckas avsevärt, eftersom denne är redo att jobba hårdare än den vanlige medborgaren.

En annan utmärkt intervju med Pete Cashmore finns på entrepreneur.com.

Källor:

e24.se

gq.com

entrepreneur.com

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *