Daglig inspiration: Berg & Berg Store

Idag tänkte jag tipsa om en av mina favoritbutiker på nätet, Berg & Berg Store. Berg & Berg har ett imponerande utbud av snygga slipsar som är tillverkade främst i Neapel i Italien. Med andra ord är kvalitet något som man satsat på, vilket verkligen känns när man håller i deras slipsar. Det som jag först föll för var deras utbud av stickade slipsar, men med tiden har även deras linneslipsar blivit en personlig favorit.

Nytt för sommaren är grenadineslipsen som ännu är rätt sällsynt i Sverige. Grenadineslipsen är ett mellanting mellan en virkad och en klassisk sidenslips. Vanligen brukar grenadineslipsen påminna mer om den vanliga sidenslipsen då den oftast är fordrad och har ett vanligt trekantsavslut nedtill. Den är tillverkade i siden, men lite grövre än vanliga sidenslipsar då de vävs med en lösare vävteknik som skapar en annan, mattare struktur.

Grenadineslipsarna som kom till Berg & Bergs webbutik i början av juni är tillverkade i Como i Italien. De är ofordrade och är därför ett utmärkt val för de som söker en lättare och luftigare slips till sommaren och hösten.

grenadineslipsen
Nytt för sommaren, grenadineslipsen.

stickad slips berg&berg
En favorit, den stickade slipsen.

beige slips berg&berg
En annan sommarfavorit, linneslipsen.

slips rutig berg&berg

En slips för de kallare årstiderna, ullslipsen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *