Daglig inspiration: Physical Culture Magazine

Idag tipsar jag om en tidning som är ett av de mest inflytelserika hälsomagasinen genom tiderna och som var en av hörnstenarna bakom det 30 miljoner dollar stora medieempirie som hälsogurun Bernarr Macfadden innehade mellan de två världskrigen.

Macfadden startade tidningen Physical Culture i mars 1899 och tidningen var en sann pionjär inom områden som träning, bodybuilding och fysisk fostran i allmänhet. Tidningen var kontroversiell på sin tid då den innehöll attraktiva modeller, både manliga och kvinnliga, i sportiga kläder. År 1941 lade man till undertiteln ”Beauty and Health” och moderniserade omslaget på tidningen. År 1944 ändrades namnet till ”New Physical Culture” för att år 1950 byta namn till ”Macfadden’s Health Review” och Physical Culture som namn gick således i graven. Hur det gick med den förnyade tidningen har jag dock ingen vetskap om.

På denna sida hittar man i sin helhet en del av de exemplar av Physical Culture som utgavs mellan åren 1917 till 1948. Mycket inspirerande läsning, med ett djup som många av dagens hälsomagasin bara kan drömma om.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *