Daglig inspiration: The Paris Review

I några veckor framöver tipsar jag dagligen om webbsajter, bloggar och annat som inspirerar mig i min vardag. Idag börjar jag med en väldigt inspirerande sajt som riktar sig främst till litteraturintresserade, nämligen The Paris Review.

The Paris Review är en tidning som bildades år 1953 i Paris. Dess redaktion flyttade år 1973 från Paris till New York och tidningen utkommer numera kvartalsvis. Det som har gjort tidningen eller framförallt dess webbsida uppmärksammad den senaste tiden är att de år 2010 gjorde hela sitt arkiv av intervjuer tillgänglig på sin webbsida. Det säger inte lite då det finns intervjuer med många kända författare även från tiden innan de blev kända.

Intervjuer finns ända från 1950-talet och framåt, så material finns minsann för den som är intresserad av läsa om författarna. Intervjuerna som i mångt och mycket fokuserar på författarnas tankar kring skrivandet och övriga rutiner är en riktig inspirationskälla för författare och övriga som är intresserad av den kreativa processen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *