Dark Star Brewing Co finns nu på Bishops Arms i Sverige

dark star fuller's

Det Fuller’s ägda brittiska mikrobryggeriet Dark Star Brewing Co lanseras nu i Sverige. Först ut blir Dark Star Hophead Extra som nu finns exklusivt på alla Bishops Arms i samband med den årliga Brittiska Veckan 11-17 februari.

Efterfrågan på en Sverigelansering av Dark Star Brewery Co har varit stor sedan Fuller´s köpte upp mikrobryggeriet i februari 2018 och nu äntligen är det dags. Först ut är Hophead Extra på KEG som under denna vecka finns exklusivt på alla Bishops Arms i samband med deras Brittiska vecka.

Det kändes självklart att lanseringen av Dark Star i Sverige skulle ske hos The Bishops Arms. Samarbetet mellan oss går långt tillbaka och tillsammans med Fuller´s och pubarnas koncept är det verkligen ultimat för vår typ av öl, säger Thomas Angeria, Försäljningschef för Fuller´s i Sverige. 

Dark Star Brewing Co grundades 1994 i källaren på en pub i Brighton av entreprenörerna Peter Halliday, Peter Skinner och bryggaren Rob Jones. Idag har bryggeriet runt 25 produkter i sin portfölj och brygger allt från lager till stout med många innovativa varianter. 2017 köptes man upp av Fuller´s Brewery med syfte att utöka och komplettera Fuller´s nuvarande portfölj men även få chansen att kunna växa ytterligare på detaljhandeln i England och exportmarknaden med hjälp av Fuller´s expertis och stöd.

Dark Star Hophead Extra är en alkoholstarkare variant (5,5 %) av bryggeriets prisbelönta Hophead som 2012/2013 tog silver i CAMRA CHAMPION BEER OF BRITAIN. Ölen är en pale ale med blommig doft och en frisk smak med toner av citrus och fläder mot den maltiga basen som är typiskt för Brittisk öl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *