Data visar: Årets våffeldag spås bli populärare än någonsin

våffeldagen 2021

Våren har många härliga inslag och ett av dem är våffeldagen. Den 25 mars infaller dagen som tillägnas den populära favoriten.

Förra året ökade försäljningen av våffeljärn på Elgiganten i samband med våffeldagen med hela 73 procent jämfört med föregående år. Elgigantens sök- och försäljningsdata indikerar nu ett nytt våffelrekord.

våffeldagen 2021

Försäljningen av just våffeljärn är nämligen redan 15 procent högre jämfört med samma period ifjol och sökningar på våffeljärn på Elgigantens hemsida har dubblats jämfört med samma period förra året.

Förra året var ett rekordår när det kom till antal sålda våffeljärn. Jämfört med 2019 ökade försäljningen med hela 73 procent under våffelveckan. I många varuhus runt om i landet var de populäraste modellerna helt slutsålda när våffeldagen väl kom. De tendenser vi ser i år visar att våffeldagen kommer bli ännu mer populärt än fjolåret. En anledning till att försäljningen ökat både förra året och i år kan vara att vi spenderar mer tid i hemmet och lagar mer mat hemma. Hur försäljningsutvecklingen av våffeljärn artar sig är vi spända på att följa, säger Andree Ekström, försäljningschef på Elgiganten.

I år har Elgiganten rustat upp med ännu fler våffeljärn både i varuhusen och online för att möta den ökade efterfrågan. Nytt för i år är att sortimentet utökats med våffeljärn för belgiska våfflor – en uppstickare som blivit allt mer populär.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *