De 3 största skillnaderna mellan professionella och vanliga hårtrimmers

bästa hårtrimmare

Har du någonsin undrat vad som är så speciellt med de hårtrimmers som frisörer använder? Du kanske tycker att de verkar vara betydligt lättare att manövrera, och erbjuder en stor variation i klipplängd och andra funktioner. En av anledningarna till detta är att frisörer ofta är väldigt duktiga på att hantera hårtrimmern på ett professionellt sätt, men det finns även vissa skillnader i apparaterna. Om du vill se vilka hårtrimmers som kan passa för dig kan du ta en titt på Produktexperters hårtrimmer bäst i test.

3 vanliga skillnader mellan vanliga och professionella hårtrimmers

Följande är exempel på vad som kan skilja sig mellan vanliga hårtrimmers och de frisörer använder:

Fler alternativ och funktioner

Vanliga hårtrimmers har i de flesta fall ganska grundläggande funktioner och alternativ. Glappen mellan klipplängden brukar vara någonstans mellan 1,5-2 mm, medan de hårtrimmers som frisörer använder oftast har betydligt mindre intervall. Anledningen till detta är att de vill kunna få en perfekt fade, och komma åt på platser som kan vara svåra att nå med en större klipplängd.

Längre batteritid

Med tanke på att en frisör arbetar långa dagar och har många kunder under en och samma dag, är det viktigt att de har en hårtrimmer som orkar hela dagen. Tänk om trimmern inte har något batteri kvar när det är dags att klippa sista kunden? Hur pinsamt hade inte det varit? Av den anledningen har de hårtrimmers som frisörer använder oftast en längre batteritid, alternativt möjlighet att klippa samtidigt som trimmern laddas.

Lättare att handskas med

Har du lagt märke till att de hårtrimmers som frisörer använder ofta är väldigt nätta och lätta att handskas med? Vi också. Anledningen till detta är att det hade varit ganska jobbigt att hantera en klumpig sak under en hel arbetsdag, flera dagar i veckan. Därmed är dessa trimmers ofta mindre, trots att de erbjuder en större funktionalitet.

De professionella varianterna är oftast dyrare

En av nackdelarna med de dyrare varianterna är att de ofta är lite dyrare än de varianter som finns ute i de flesta butiker. Medan en vanlig hårtrimmer kan kosta allt från några hundralappar till några tusenlappar, kostar de flesta professionella hårtrimmers från några tusenlappar och uppåt.

Det kan dock vara en investering, inte minst om du använder hårtrimmern på regelbunden basis och vill ha perfekt resultat varje gång. Det är svårt att uppnå samma typ av fade och perfektion med en vanlig och generell hårtrimmer, vilket kan vara något att tänka på när du köper din nästa trimmer.

Din teknik och kunskap spelar stor roll

Det är dock inte bara din hårtrimmer som avgör hur bra resultatet blir. En duktig frisör kan leverera bra resultat med vilken hårtrimmer som helst, och om du lär dig grunderna kommer du att märka stor skillnad ganska omedelbart. Ta del av en guide på Youtube eller liknande för att se hur proffsen gör, det är väl investerad tid. Det tar heller inte särskilt lång tid, men kräver några repetitioner och testförsök innan du har den perfekta tekniken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *