De bästa bilarna för en gentleman


vintage retro bil

Det finns många eleganta bilar som passar utmärkt för en gentleman som vill att fordonet ska uttrycka vem man är och samtidigt erbjuda fantastisk körning. En gentleman behöver självklart inte köra ett särskilt bilmärke, men det finns vissa bilar som är förknippade med den livsstil som många eftersträvar. Här går vi igenom de fyra bästa bilarna i varierande prisklasser som passar en modern gentleman.

Bentley 

Bentley Motors Limited är ett klassiskt brittiskt bilmärke som andas lågmäld lyx. På en Bentley är ingenting pråligt, utan allt är avskalat och genomtänkt. Märket grundades 1919 och var vid tillfället redan för sina flygmotorer som användes under första världskriget. Bentley nuvarande modeller inkluderar Continental, Continental GT Flying Spur sedan, Continental Supersports of flaggskeppet Mulsanne. En Bentley har många exklusiva detaljer som till exempel en interiör av polerat trä och handsytt läder.

Aston Martin One-77

Aston Martin kallar inte One-77 för en bil, utan för en “automotive art form”. Precis som med all värdefull konst i begränsad upplaga är det här verket inte billigt och du får räkna med att betala över 15 miljoner. Det släpptes enbart 77 exemplar av bilen och trots den dyra prislappen har alla exemplar sålts. Lyckas du få tag på ett begagnat exemplar får du en bakhjulsdriven bil med en 7,3 liter stor V12-motor på 760 hästkrafter. Den har även 750 newtonmeter och är världens starkaste sugmotor. Aston Martin One-77 gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och toppar på 355 km/h.

Audi A8

Om du vill låna pengar till bil bör du kanske välja Audis flaggskepp A8 istället. Utgångspriset för en ny bil ligger på 870 000 kronor, men det finns även många begagnade bilar på den svenska marknaden. Audi A8 är stor, lyxig och har försetts med Audis teknologi Quattro. Audi A8 har permanent fyrhjulsdrift och en kaross i aluminium. Den ser inte bara sofistikerad ut, utan den är även full med avancerad teknologi. Det finns till exempel underhållning och infotainment för passagerarna i baksätet som ger tillgång till streaming, fordonsdata och navigering. Audi A8 har en kraftfull V8-motor och vill man ha en sportigare modell väljer man Audi S8.  

Mercedes-Benz S-Klass

Mercedes-Benz S-Klass är en serie med lyxiga sedaner och limousiner. Bilarna är designade efter mottot “the best or nothing”, något som beskriver den avskalade och exklusiva designen väl. Sedan introduktionen har S-Klass varit den bil som alla andra i premiumklassen har jämfört sig med. De nya modellerna i S-Klass har extremt effektiva motorer, ny teknologi och samma avskalade design som tidigare. Teknologiska hjälpmedel för körningen finns inkluderat i modellen från 2018. Radar- och kamerasystem för navigationshjälp och körning, kartläggning samt aktiv styrassistans gör körningen till en dröm. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *