De bästa gaming prylarna för 2022

bästa gaming prylarna 2022

Gaming har blivit väldigt populärt i Sverige och internationellt. Den optimala spelupplevelsen kräver dock högklassiga gadgets. Låt dig inspireras av nedanstående presentation av de bästa gaming prylarna för 2022.  

Gaming dator

Benstommen i en solid gaming utrustning utgörs ofta av en gaming dator. Till skillnad från vanliga arbetsdatorer, behöver en gaming dator ha en betydligt bättre prestanda vad gäller grafik, minne och generell spelkapacitet. När man överväger att investera i en gaming dator bör man ta ställnings till följande viktiga faktorer:

 • Köpa färdig standardiserad gaming dator?
 • Bygga sin egen skräddarsydda gaming dator enligt ens spelbehov?
 • Köpa ny eller eventuellt begagnad speldator? 
 • Avsätta en maximal budget för datorn och hålla sig inom dessa ekonomiska ramar

Genom att tydligt definiera ens gaming behov, blir det lättare att därefter besluta vilken gaming datorlösning som är bäst. Det kan ofta löna sig ekonomiskt att själv bygga sin egen speldator som dessutom blir mer anpassad efter ens specifika intressen och spelprioriteringar. Av denna anledning är det extra viktigt att göra grundläggande research på marknaden innan man väljer gaming dator. Sammanfattningsvis är det ens personliga behov, preferenser och ekonomiska budget som bör avgöra valet av gaming dator. 

Gaming headset 

Bra kommunikation spelar som bekant en viktig roll i många sammanhang och gaming är inget undantag. Som spelare behöver man nämligen både kunna kommunicera med sina medspelare och hålla sig uppdaterad om motståndarnas planer. Av denna anledning är det viktigt att välja ett gaming headset av hög kvalitet. Precis som gaming bygger casinospelet poker på bra kommunikation. Därför är det vanligt att personer som tycker om att spela poker online även väljer högklassiga gaming headsets.

Gaming headsets brukar vanligtvis delas upp i två huvudkategorier:

 • Kabelbundna headsets
 • Trådlösa headsets

Båda varianterna har sina för- och nackdelar. Kabelbundna headsets tenderar vara mer stabila men är samtidigt mindre flexibla. Som en kontrast är flexibiliteten den främsta styrkan med de trådlösa headsetsen. Dock tenderar dessa att vara mindre stabila än deras kabelbundna motsvarigheter. Vilken variant som är bäst beror helt på ens personliga preferenser. 

Gamingmus 

En bra gaming mus spelar en framträdande roll i en komplett gaming utrustning. Urvalet av gamingmöss är stort och som nybörjare är det inte alltid lätt att se skogen för alla träden. Gamingmöss kan i princip delas upp i två huvudkategorier:

 • Trådlösa gamingmöss
 • Kabelbundna gamingmöss

Trådlösa möss är mer mobila medan de kabelbundna mössen tenderar vara mer stabila. Vilken sort man skall välja beror naturligtvis på ens personliga behov och prioriteringar. 

Vidare är gaming en aktivitet som man ofta utövar under flera timmar åt gången. Av denna anledning är det viktigt att prova olika möss och välja en som känns behaglig för både handen och armen. Det finns exempelvis numera ultralätta gamingmöss som är designade till att erbjuda optimala spelupplevelser. Dock är det viktigt att prova flera olika modeller innan man beslutar sig för vilken som passar en bäst. 

Gaming smartphone 

Stationära prylar i all ära men många gaming fans föredrar faktiskt numera mobila spelupplevelser. Allt mer avancerade Smartphone teknologier möjliggör högklassiga gaming upplevelser medan man sitter på bussen eller väntar på vännerna på kaféet. Det kan därför löna sig att investera tid och pengar på att finna den optimala spelmobilen. Eftersom urvalet är stort är det viktigt att man fokuserar på de faktorer som är viktiga för en. Gaming mobiltelefoner bör därför väljas utifrån nedanstående dimensioner:

 • Spelprestanda 
 • Pris
 • Storlek på skärmen 
 • Batteritid
 • Kameror
 • Design och kylning
 • Ljud och hörlursuttag 

Det är viktigt att understryka att den optimala spelmobilen varierar från person till person. Av denna anledning är det viktigt att man väljer en spelmobil baserat på sina egna preferenser, behov och ekonomiska möjligheter. 

Gaming skärm

Högklassig grafik och den visuella dimensionen är helt avgörande för den totala gaming upplevelsen. Därför är det viktigt att omsorgsfullt välja en gaming-skärm som passar ens behov och preferenser. 

Urvalet av skärmar är stort. Som gaming fan bör man till att börja med ta ställning till vilken typ av skärm som man behöver.

 • Klassisk en skärm
 • Två skärmar
 • Tre skärmar eller fler

Vidare skall man också besluta sig för den optimala storleken på skärmen eller skärmarna. 

Valet av skärmtyp beror i sin tur på nedanstående faktorer:

 • Typen av spel som man spelar
 • Fysiskt utrymme i hemmet
 • Ens ekonomiska budget
 • Personliga preferenser 

Gaming handkontroll 

Handkontroll, ratt eller joystick, kärt barn har som bekant många barn. Oavsett vad vilken term vi använder så är de flesta gaming spelare rörande överens om vikten av en utmärkt handkontroll. Valet av den ultimata gaming kontrollen bör utgå ifrån subjektiva kriterier och personliga preferenser. Vilken gaming underhållning man tycker om att spela är också viktigt vid valet av handkontroll. Om man exempelvis tycker om bil- och racerspel så är det upplagt att överväga skaffa sig en ratt liknande kontroll. 

Spelupplevelsen är ofta bättre med speciellt utformade kontroller. Dock kan det i en del fall också fungera med att använda sitt datatangentbord som spelkontroll när man spelar. 

Slutsats 

Gaming har bilvit alltmer populärt i Sverige och runt om i världen. Det krävs högklassiga gaming prylar för att säkra sig de optimala gaming upplevelserna. Viktiga gaming komponenter att ta ställning till är headset, gaming dator, handkontroll, skärm och spelmus.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *