De bästa kryptovalutorna att investera i som inte är Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH)

bästa alternativ till bitcoin och ethereum

Intresset för kryptovalutor har otvivelaktigt tagit fart under de senaste åren. Det finns dock tusentals olika kryptovalutor, vilket kan göra det överväldigande för den som bara börjar bli intresserad av att investera i dem. 

Faktum är att hundratals nya kryptovalutor kommer in på marknaden varje dag. I verkligheten kommer de flesta av dessa aldrig att bli till något. Men de få som gör det kommer med största sannolikhet att visa upp ofattbara vinster.

Innan du investerar i kryptovalutor bör du läsa den här guiden över allt du behöver veta om kryptovalutor från Cryptomeister. Kryptovalutor är trots allt volatila tillgångar som kan orsaka drastiska konsekvenser för din investeringsportfölj om de hanteras fel. Samma sak gäller för alla typer av investeringar eftersom de alla är förenade med risker. Här är ytterligare ett lästips för dig som vill bli en bättre investerare.

Om du är nyfiken på kryptovalutor och inte bara vill investera i de vanligaste, som Bitcoin eller Ethereum, har vi samlat några av de bästa kryptovalutorna som kan vara värda att diversifiera din portfölj med nedan.

ApeCoin (APE)

ApeCoin (APE) kom in på marknaden 2022, vilket fortfarande gör den till en relativt ny kryptovaluta. När den lanserades orsakade den en hel del uppståndelse och var en av de bäst presterande kryptovalutorna bara en månad efter att den släpptes.

Kryptovalutan utvecklades för att stödja det växande intresset för att uttrycka konst och underhållning på Web 3.0, eftersom den skulle vara ett decentraliserat protokoll för diverse gemenskaper i metaverset.

Under de kommande 5 och 10 åren räknar vissa optimister med att priserna på APE-tokens kommer att stiga med 2800 respektive 4000 procent. Därför kan APE vara en av de mest lovande nya kryptovalutorna. Alla investeringar medför dock risker, och ApeCoin är inget undantag.

Solana (SOL)

En annan lovande kryptovaluta är Solana (SOL), som körs på blockkedjeplattformen Solana som är utformad för att stödja så kallade decentraliserade applikationer (dApps). Jämfört med Ethereum, som är dess främsta konkurrent, kan Solana utföra många fler transaktioner per sekund och ta ut lägre transaktionsavgifter.

Båda plattformarna använder sig av smarta kontrakt men har några grundläggande skillnader. Ethereum använder en Proof of Work (PoW)-blockkedja, medan Solana använder Proof of Stake (PoS), en metod som sägs vara mer klimatvänlig.

Sedan Solana lanserades har priset stigit enormt. Kryptovalutan är den nionde största efter marknadsvärde och värderas i skrivande stund till cirka 339 kronor.

blockchain

Polygon (MATIC)

MATIC är kryptovalutan som ligger till grund för Polygyn-nätverket som skapades i Indien 2017. Det är en plattform på flera nivåer med målet att skala Ethereum tack vare sina sidechains, som alla syftar till att göra plattformen mer effektiv och kostnadseffektiv.

Intresset för MATIC bland investerare har skjutit i höjden den senaste tiden, något som framgår av antalet kryptoplånböcker som innehar kryptovalutan.. Framöver förutspår experter att fler företag kommer att tillämpa detta skalningsprotokoll för att förbättra effektivisera sina processer.

Om allt går som det förutspås skulle Polygon (MATIC) kunna nå 75 kronor år 2025 och vidare upp till 215 vid decennieskiftet. Med det sagt kan det vara en bra kryptovaluta att lägga till i din investeringsportfölj.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *