De bästa sätten att starta din morgon

Många brottas varje dag med svårigheter att vakna till på morgonen, och det bästa sättet att starta sin morgon är högst individuellt. Däremot finns det en hel del saker man faktiskt kan göra för att underlätta för sig själv. Dessa har vi listat i artikeln här nedanför. Läs vidare så får du några riktigt bra tips!

Starta dagen med något som gör dig glad

Vårt första och kanske viktigaste tips är att alltid försöka starta dagen med något som gör en glad. För vissa kan det vara att gå in på Betsafe och spela casinospel och för andra kan det vara att läsa en bra bok. Alla är vi olika och därför bör du ta en ordentlig titt på dig själv och vad som faktiskt gör just dig lycklig. 

Det är också alltid bra att omge sig med positivitet redan när man vaknar. Kanske en uppiggande spellista med musik som får dig att bli glad, eller varför inte en motiverande podcast som ger dig ny energi och inspiration för dagen. Det viktiga är att dessa morgonvanor känns positiva och upplyftande för just dig. Genom att starta dagen med lite glädje så sätter du tonen för resten av dagen.

Olika typer av träning kan lägga en bra grund för dagen

En annan viktig sak är att försöka få in någon form av träning på morgonen. Det behöver verkligen inte vara något märkvärdigt, utan det kan räcka med att röra på sig några minuter hemma i lägenheten. Du får helt enkelt återigen kolla på ditt eget schema och vad du tycker är roligt för att bestämma vad som passar dig. 

Om du inser att en löptur eller ett gympass kanske inte passar dig på morgonen så är även mindre intensiva alternativ väldigt bra. Yoga eller en lätt stretch kan vara ett alldeles utmärkt sätt att få igång kroppen på. 

Ät en näringsrik och god frukost

Något som inte heller bör underskattas är vikten av en näringsrik och god frukost. Det är lätt att tänka att det bara är att äta något snabbt, men du mår faktiskt bättre om du lägger lite tanke bakom det. Mer näring ger dig mer energi, vilket i de allra flesta fall leder till en bättre morgon. 

Testa att inkludera så kallade “superfoods” som chiafrön, blåbär eller avokado i din frukost och se om det gör någon skillnad för din energinivå. Att planera frukosten i förväg gör inte bara morgonen smidigare utan låter dig också variera dina måltider lite mer än vad du kanske gjort innan. 

Planera dagen innan för mindre stress

Planering kan också vara nyckeln till en bra morgon. Sätter du dig ner kvällen innan och bestämmer exakt vilken tid du ska gå upp, vad du ska äta, hur du ska träna och så vidare så slipper du den stressen när du vaknar. 

Ett annat bra tips är att göra en kort checklista kvällen innan med de tre viktigaste sakerna du vill uppnå följande dag. Detta kan ge en tydlig riktning och minska stressen på morgonen. Att också bestämma vad du ska ha på dig kan vara ett sätt att göra det mindre stressigt. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *