De största fördelarna med kontorshotell

fördelar med kontorshotell

Det senaste året har varit en ovanlig tid för oss alla och många har fått känna på hur det känns att jobba på distans. Det har också gjort att företagen fått sig en tankeställare gällande hur vi egentligen jobbar. Behövs verkligen ett permanent kontor där man varje månad betalar dyr hyra eller finns det bättre lösningar?

Allt detta har gjort att en ny trend växt fram – många företag väljer nu att hyra in sig i kontorshotell istället för att äga eller hyra hela eller delar av fastigheter. Det är en flexibel lösning som ger många fördelar. Här tar vi fram några av dessa.

Kontorshotell i Stockholm

Ett tydligt exempel på kontorshotellens framfart får man om man söker på kontorshotell Stockholm. Nu hittar du många alternativ bland kontorshotell i Stockholm i olika delar av staden. Egentligen var detta något som växte fram redan innan pandemin slog till, men det senaste året har accelererat trenden.

En annan trend är också att allt fler företag söker sig utanför den egentliga stadskärnan när de söker kontorslokaler. Ett exempel är Solna som ligger endast ett par minuter utanför Stockholms innerstad. Här finns bland annat Hagalunds kontorshotell beläget på Hagalunds industriområde. Där kan man hyra in sig i rum av olika storlekar till en förmånlig månadskostnad.

Fördelar med kontorshotell

Det finns både för- och nackdelar med distansjobb. Trots att många gillar det passar det inte alla. För de som fortfarande vill bege sig till ett kontor har många företag nu valt att hyra platser i kontorshotell för att alla skall kunna jobba på det sätt som passar dem bäst.

Bland de föredelar som finns med att hyra rum på kontorshotell finns följande:

 • Allt ingår
  På ett kontorshotell ingår i princip allt som behövs. Det finns oftast både café och restaurang, internetanslutning och ändamålsenliga utrymmen samt färdiga larmanordningar. Det enda arbetstagaren behöver ta med sig är sin bärbara dator. Enklare än så blir det inte för en företagare.
 • Kort uppsägningstid
  Ett problem med ett permanent kontor är att man ofta behöver binda upp sig till långa kontrakt. Det gör att det kan bli ett problem för företag som får förändrade behov. På ett kontorshotell har du en kort uppsägningstid.
 • Flexibilitet
  Det är alltså oerhört flexibelt med kontorshotell. Om företaget växer är det bara att hyra fler platser eller större rum – och tvärtom.
 • Bra med parkering
  Det gäller inte alla kontorshotell, men framförallt hos kontorshotell utanför den absoluta stadskärnan finns oftast väldigt bra med parkeringsplatser. Det underlättar för alla som vill ha flexibiliteten att köra till arbetsplatsen.

En trend som är här för att stanna

Trenden med kontorshotell är här för att stanna. Det är inte endast större företag som nu söker efter mer flexibla lösningar. Även för enmansföretagare kan miljön på ett kontorshotell vara riktigt inspirerande. Här finns oftast personer från många olika branscher samlade och det kan göra så att du kan träffa nya människor att umgås med i vardagen.

Även om pandemin varit en prövotid för alla har det också lett till positiva förändringar. Det har gjort så att vi alla på allvar börjat reflektera kring vår arbetssituation. Nu finns fler möjligheter än någonsin att hitta den omgivning som är optimal för just våra egna behov!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *