De största manliga modeikonerna

stilikoner män

För de allra flesta är nog mode och skönhet mest förknippat med kvinnor. Men med tiden har mycket av detta förändrats och mode, skönhet och nu även smink, har nu också blivit trendigt och något som många män börjar använda sig av. Det finns däremot väldigt många män som har blivit kända inom modeskapande och som har gett många stora märken sitt namn.

Ralph Lauren satte amerikansk stil på kartan

En av de kanske större, rent populärhistoriskt, är nog Ralph Lauren. Han är den modeskapare som har satt amerikansk stil på kartan. Med sina färgglada kläder i form av tröjor, västar, chinos och annat har han tagit fram något som ingen annan idag har gjort. Med hans märke Polo Sport och Ralph Lauren har han klätt män inom alla kategorier och ämnen och har därför ett av världens största märken. Många vet kanske inte hur han ser ut på riktigt men de flesta har nog sett eller burit hans kläder. Speciellt i västvärlden. Han växte upp i Bronx och gjorde sig känd under 80- och 90-talen med sina färgglada pikétröjor och skjortor av bomull. På HBO kan man se dokumentär om hans liv. Kanske något för den modeintresserade.

Karl Lagerfeld – modeikonen som gjorde underverk

En annan modeskapare som har satt sitt namn under lång tid på kartan, är Karl Lagerfeld. Han har haft arbetsgivare som Fendi och Chanel och arbetade även under en tid som fotograf och kostymör. Han hade en 60 år lång karriär inom mode och är just mest känd för sitt arbete med Chanel. Lagerfeld gjorde också det enkla och propra till något som gemene man skulle klä sig i och har tagit fram det modet i modern tid. Det var också många som hyllade honom vid hans bortgång. Om detta rapporterar SVT.

– Karl var ett geni, han var alltid så snäll och generös mot mig, säger Victoria Beckham på sitt Instagramkonto.

Karl Lagerfeld gick tyvärr bort vid 85 års ålder efter en tids sjukdom. 

Spara dina egna alster på flera platser samtidigt

Något alla modeikoner och modeskapare har gjort är att bygga något från grunden. Det här är något som är väldigt viktigt att komma ihåg när man ser deras berömmelse och framgång. För den som strävar att komma lika långt finns det en del saker att tänka på. När du gör dina egna projekt, bland annat, kan det vara bra att spara dessa på ett bra och smart sätt. Gör du dina projekt på en dator är det idag ännu viktigare att spara din digitala information. Med digitala krislåda kan du göra precis det, och ExpressVPN förklarar hur detta fungerar. Här kan du spara minne, information, hårddiskar och även din mobil på ett och samma ställe. Skulle något oförutsägbart hända har du allt sparat. Det här är extra viktigt med ritningar och doodles för modeskapande.

Det finns många sätt och vägar till framgång och sällan är de en och samma samtidigt. Jobba på din produkt så länge du kan innan du presenterar den för någon. Det är också viktigt att inte vilja ge upp när det kan komma motgångar. Spara alltid dina alster på flera ställen samtidigt och för att undvika copyright så kan du alltid skicka de på ett USB eller i fysisk form till dig själv via post. Det är dock viktigt att inte öppna det när det kommer hem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *