Den moderna gentlemannen – ny stilguide i bokform

den moderna gentlemannen bok

Vilka regler gällande vett och etikett bör en modern gentleman hålla fast vid? Vad är gentlemannamässig stil och livsstil? Nu har har boken Den moderna gentlemannen från artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wibergs kommit ut.

Den moderna gentlemannen är en stilguide som fokuserar på den moderna mansrollen och finns nu i en nyutgåva.

Viktiga frågor för alla män

Även här på Gentlemannaguiden har vi vår egna stilguide för män och guide till det snyggaste herrmodet just nu. Men visst är det härligt att även ha dessa i behändig bokform att bläddra i.

Vi har även ofta diskuterat frågor som vett och etikett för en modern gentleman, samt vad det betyder att vara en gentleman. Detta är viktiga saker att fundera kring. Inte minst i ett samhälle där många verkar vilsna gällande mansrollen och där vi allt oftare låter oss påverkas av vår omgivning i alltför hög grad.

Den moderna gentlemannen

I boken får du tips, råd och inspiration om allt från smoking till basgarderob. Du får även tips om vad du bör undvika när du klär dig och de termer du behöver kunna gällande olika klädesplagg.

den moderna gentlemannen bokform

Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg guidar och gör en djupdykning i gentlemannamässig stil och livsstil. Vad är det egentligen som en modern gentleman bör hålla fast vid vad kan förkastas? Vett och etikett är frågor som är aktuella även idag och något som definitivt något att kunna även för den moderna gentlemannen.

På tal om etikett. Här finns även råd och tips om hur du ordnar en whiskyprovning och hur du hittar den perfekta mingelstrategin som passar just dig.

Om författarna

Efter den första säsongen av tv-serien Chevaleresk blev Måns Zelmerlöv och Alexander Wiberg nominerade av tittarna till tv-priset Kristallen. Detta som Årets bästa manliga programledare för porträtteringen av den moderna gentlemannen. Nu har de alltså vidareutvecklat sina tankegångar i bokform. Du hittar boken även som ljudbok här.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *