Den perfekta tältningsupplevelsen

Du kanske har börjat fundera över att tälta med en grupp vänner, din familj eller möjligtvis till och med helt själv. Nästa fundering borde handla om vad du behöver för en lyckad tältningsresa. Det första steget är ju självklart, nämligen ett nytt och fint tält.

Olika sorters tält för olika tillfällen

Dina behov kan variera beroende på ditt sällskap såklart. Om ni är fler än två personer finns det två val, antingen några små tält, eller för en bättre stämning ett stort tält för hela sällskapet. Valet av ett större tält passar också utmärkt för familjen när man vill hålla koll på barnen under natten. Det kan också vara en viktig del att tältet ska vara lätt att få upp, speciellt om man är helt ny till att tälta. Sedan kan det ju vara skönt oavsett vad när tältet står färdigt på noll tid och man har massor med tid till alla roliga aktiviteter du kan göra med ditt sällskap under tältningsresan. 

Resten av din upplevelse i skogen

Tältet är absolut den viktigaste delen av din resa, men glöm inte bort resten av din upplevelse och vad man kan behöva mer. Att tälta gör man oftast i skogen, du får tänka på att ta med dig tillräckligt med mat, dryck och snacks för att klara dig under hela resan, se till att ha bra förvaring till dessa saker också så att du inte får in några nyfikna djur till ditt område. Det är också viktigt med stolar och kanske ett kompakt litet campingbord för middagar och spelkvällar. Den roligaste delen av upplevelsen kommer såklart vara att spendera tid med de andra, ta med dig massor av utomhusaktiviteter, kortspel och andra brädspel som kan underhålla ditt sällskap under hela resan. Till sista är det bästa rådet man kan få att njuta av den avkopplande resan ut i naturen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *