Den svåra konsten att vara optimist

Vissa dagar är det oerhört svårt att hålla upp humöret även om man intalat sig själv att leva efter vissa principer. I mitt fall är det oftast trötthet som gör att jag har svårt att vara den optimist jag önskar vara, men ibland kan en överdriven pessimism vara svårare att spåra.

Trots dessa tillfälliga svackor har jag lärt mig att det är betydligt lättare att hålla ett jämnt och positivt sinne ifall man har vissa regler som man försöker leva efter.  Några löften som man försöker leva efter varje dag.

Amerikanska författaren Christian Daa Larson (1874 – 1954) som sägs vara grundaren till den så kallade New Thought-rörelsen bjuder i sin bok Your forces and how to use them från år 1912 på några löften som man bör ge sig själv varje dag för att kunna uppnå sin fulla potential som människa. Dessa löften finns på bilden nedan.

Många av Larsons böcker finns i bokform ännu idag, trots att det redan är över 100 år sedan de publicerades. De idéer som framförs i böckerna har också inspirerat många av de tankegångar som finns i dagens böcker inom självhjälp.

Här är några saker att lova dig själv varje dag:

c8ca0490-20c0-459a-a021-06389e911b84

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *