Det bästa från dag 2 av Watches and Wonders 2022

watches and wonders 2022 klockmässa

Ingen har väl kunnat missa att klockmässan Watches and Wonders 2022 är igång bland er som besöker Gentlemannaguiden. Här är höjdpunkterna från dag 2.

Bland annat fick vi se intressanta nyheter från Grand Seiko – ett märke som nu expanderar utanför Japans gränser. Under videon tar vi en närmare titt på nyheterna från detta märke.

Grand Seiko Evolution 9-kollektionen expanderar till sport

grand seiko

Evolution 9-kollektionen representerar Grand Seikos framtid. Evolution 9-kollektionen bygger på Grand Seiko-stilen, som har inspirerat varje skapelse sedan 1967, och tar Grand Seikos läsbarhet och komfort till en ny nivå. En av de första klockorna i Evolution 9-kollektionen var Hi-Beat 36000 80 hours som vann priset för herrklockor vid Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2021.

Nu utökas området för Evolution 9 Collection med fem nya Spring Drive sportklockor. Två har en GMT-kaliber, två är GMT-kronografer och den femte är en 200 meters dykarklocka.

Medan Grand Seiko-stilens stamtavla är omisskännligt tydlig i varje klocka, är även förfiningarna av Evolution 9-stilen tydliga. Klockorna är bredare och armbanden är mer robusta och har, precis som höljet, en låg tyngdpunkt för att se till att klockorna sitter bekvämt och säkert på handleden. Visarna är djärvare och tydligare differentierade för ännu bättre läsbarhet och siffrorna på ramen har ett nytt typsnitt som utvecklats speciellt för Evolution 9-kollektionen.

Klockhusen och armbanden är tillverkade av högintensivt titan, som är cirka 30 % lättare än rostfritt stål och ljusare i färgen. Visarna och indexen är belagda med tillräckligt mycket Lumibrite för att ytterligare förbättra läsbarheten av tiden på natten. Kronskyddet är noggrant utformat för att undvika att fastna i ärmar vid både sportaktiviteter och vardaglig användning.

grand seiko klocka
Den böjda profilen på boetten en bra passform på handleden.
För att säkerställa högsta möjliga läsbarhet har ett nytt typsnitt skapats för siffrorna på ramen.

Spring Drive – Det perfekta sättet att uppleva tidens natur

Grand Seiko Spring Drive

Med sin unika sekundvisare med glidrörelse speglar Spring Drive den kontinuerliga, tysta och smidiga tidens gång. Att se sekundvisaren röra sig lugnt och utan ”tick” över ratten är att komma så nära själva tidens natur som möjligt.

Denna känsla av att vara nära naturen förstärks i en av de två Spring Drive GMT-klockorna av den ljusgrå urskivan med ett intrikat texturerat mönster som är inspirerat av morgondimman på vintern i Shinshu-regionen, som ofta är ett förebud om en solig dag. Shinshu är hemvist för studion där alla Grand Seiko Spring Drive-klockor tillverkas.

Två Spring Drive GMT-klockor kommer att finnas tillgängliga i augusti i Grand Seiko butiker och hos Grand Seikos återförsäljare över hela världen.

Grand Seiko klockor

Den första av de två kronograferna har en blå urtavla och är justerad för att uppnå en förbättrad noggrannhet på ±10 sekunder per månad till minne av Grand Seiko Spring Drive Chronographs 15-årsjubileum. Den erbjuds i en begränsad upplaga på 700 exemplar. Förutom 12-timmars kronografen har klockan också en roterande bezel och en GMT-visare som gör att den kan visa en tredje tidszon.

Den andra kronografen har en svart urtavla och ger en noggrannhet på ±15 sekunder per månad. I alla andra avseenden har den samma design och specifikationer som den begränsade upplagan. Den begränsade upplagan finns tillgänglig i juni och den andra versionen i juli på Grand Seiko Boutiques och Grand Seiko återförsäljare över hela världen.

En 200 meters dykarklocka inspirerad av Svarta Strömmen

grand seiko klockor

Haven som omger den japanska skärgården korsas av vattenströmmar med stor kraft. En sådan är Kuroshio-strömmen, även känd som den svarta strömmen. Den flyter norrut förbi Japan mot norra Stilla havet och är en av de största havsströmmarna i världen.

De dynamiska och ibland våldsamma tidvatten som orsakas av Black Stream inspirerar den djupsvarta färgen och den rikt strukturerade ytan på urtavlan på den här nya 200 meter långa dykkerklockan. Klockan drivs av Spring Drive Caliber 9RA5 och har en noggrannhet på ±10 sekunder per månad och en 5 dagars gångreserv.

grand seiko dykarklocka

Den inre delen av den roterande ringen är i keramik för att skydda klockan från repor. Klockan kommer att finnas tillgänglig i augusti i Grand Seikos butiker och hos utvalda Grand Seiko återförsäljare över hela världen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *