Oddbird Spumante – Det första alkoholfria vinet från Proseccoregionen

oddbird spumante alkoholfri prosecco

Nu lanseras Oddbird Spumante på alla Systembolag, som är Sveriges första alkoholbefriade mousserande vin från Treviso i Italien. Området är känt för sin Prosecco som ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren.

Idag står Oddbirds produkter för hela 25 procent av försäljningsvärdet i Systembolagets alkoholfria kategori med det mousserande vinet Richard Juhlin By Oddbird Blanc de Blancs som storsäljare.

Företaget bytte nyligen namn från MRG Wines till Oddbird – detta med syfte att bredda sortimentet under ett och samma namn. Nya etiketter kommer fasas in successivt, men vinet förblir detsamma.

oddbird spumante alkoholfri prosecco våren 2020

Nu förstärks utbudet ytterligare med mousserande Oddbird Spumante som är det första alkoholfria vinet i Sverige från Treviso i Veneto. Treviso är känt för sin tillverkning av prosecco som är Sveriges mest sålda mousserande vin.

Vi är stolta över att vara först med att skapa ett mousserande vin från Veneto med tanke på proseccos popularitet i Sverige. Min vision är att det ska bli lika naturligt att få frågan “Vill du ha vitt vin med eller utan alkohol?” som det är att få frågan ”Vill du ha ditt kaffe med eller utan mjölk?” Genom bra alkoholbefriade viner vill vi göra middagar, fester och tillställningar inkluderande för alla , säger Moa Gürbüzer, vd och grundare av Oddbird.

Oddbird Spumante framställs enligt italiensk tradition på druvan Glera – även känd som proseccodruvan – varpå det lagras i upp till 12 månader på ståltank. Efter lagringen befrias vinet varsamt från alkohol genom en patenterad metod som bevarar dryckens naturliga karaktär och aromer.

Vinet är fräscht och krispigt med hög syra och mineraltoner. Smaken har inslag av nashipäron, gröna äpplen, honungsmelon, krusbär, fläder och grapefrukt. Jag rekommenderar att dricka Oddbird Spumante som mingelvin eller till lättare rätter med fisk- och skaldjur, säger Daniella Lundh Egenäs, sommelier med bakgrund från bland annat Frantzén och Agrikultur.

Daniella Lundh Egenäs

Oddbird Spumante finns i ordinarie sortiment på samtliga Systembolag. Priset är 79 kronor och artikelnummer 19019.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *