Diageo lanserar den nya irländska whiskeyn Roe & Co

Diageo lanserar Roe & Co, en ny premium blended irländsk whiskey och avslöjar samtidigt att företaget kommer att investera 25 miljoner euro i whiskeydestilleriet på St. James Gate. Ett destilleri som ligger i det historiska Golden Triangle-området i Dublin, ett område tidigare präglat av whiskytillverkning.

Varumärket Roe & Co återspeglar modern lyx, i allt från förpackning till dryck och med fokus på att göra irländsk whiskey mer framträdande i Europas blomstrande cocktailkultur.

Roe & Co är uppkallad efter George Roe, en gång världsberömd whiskeytillverkare som var verksam under tidigt 1900-tal. Destilleriet där whiskeyn tillverkades, George Roe and Co, sträckte sig över 17 tunnland på Thomas Street i Dublin och var då Irlands största exportör av whiskey. För att hylla arvet efter Roe kommer Diageo att öppna ett nytt destilleri i det gamla Guinness Power House på Thomas Street, bara ett stenkast från originaldestilleriets gamla adress.

Roe & Co består av noga utvalda fat av irländsk malt och korn-whiskey, som sedan lagras i bourbonfat. Whiskeyn har en intensiv fruktighet med tydliga noter av malt och korn, samtidigt som den karakteristiska lenheten som är typisk för irländsk whiskey är tydlig. Med sin anmärkningsvärda och djupa smak levererar Roe & Co en perfekt smakharmoni mellan den intensiva fruktigheten från malt och den fylliga krämigheten av kornwhiskey. Roe & Co är en icke kyld filtrerad whiskey som buteljeras vid 45 procent ABV.

Detta är ett underbart projekt för oss på Diageo och belyser den möjlighet vi ser att utveckla premiumsegmentet av irländsk whiskey. Under tillverkandet av Roe & Co har vi utgått ifrån de krav som dagens konsumenter ställer på premiumdryck och vad bartenders faktiskt efterfrågar och försökt bemöta dessa. Vi såg att det behövs en anpassningsbar, aromrik whiskey som fungerar i både traditionella och moderna cocktails, säger Tanya Clarke, General Manager, Diageo Reserve Europe.

Roe & Co kommer finnas tillgänglig i utvalda cocktailbarer runtomkring Europa och Sverige från och med mars 2017, som en del av Diageos växande Reserve-portfölj.

Roe & Co har en krämig textur med en underbar doft vilken avrundas med kryddor och en mild sötma med en varm touch av träig vanilj. Blendens kvalitet och perfekta balans blir omedelbart uppenbar genom sin sammetslena textur och söta smak med bland annat kryddig päron och vanilj.

Eftersmaken är kvardröjande och mild med en något krämig avslutning. Den söta päronsmaken i Roe & Co är en hyllning till det nedlagda George Roe & Co Distillery i Dublin. Än idag står den gamla väderkvarnen kvar, känd som St. Patrick och det gör även det stora päronträdet från 1850.

Roe’s Thomas Street Distillery från år 1892.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *