Diplomàtico lanserar glass i samarbete med Caput Mundi

diplomatico caput mundi

Den populära romen Diplomático går samman med gelato-tillverkaren Caput Mundi och skapar sommarens godaste glass. Samarbetet har resulterat i två nya smaker, Romrussin Deluxe och Choklad med rom och kanderade apelsinskal.

Nu blir den populära romen Diplomático glass. Från och med maj och under hela sommaren presenteras Diplomático-glass i två smaker hos gelato-tillverkaren Caput Mundi. De två smakerna är Romrussin Deluxe och choklad med kanderade apelsinskal.

Jag har alltid varit ett stort fan av just romrussin men smaken har fått ett rätt tråkigt och oförtjänt rykte genom åren. Våra vänner på Caput Mundi var det självklara valet för att ändra den bilden och sätta rom i glass i sitt välförtjänta ljus. Resultatet blev två otroliga smaker och ryktet om romrussin ett minne blott, säger Måns Lundeberg, Diplomático importör.

Idén till samarbetet föddes eftersom medarbetarna på Handpicked Wines, som är Diplomáticos importör i Sverige och vars kontor ligger i närheten av Caput Mundi, är trogna kunder hos glasstillverkaren.

En lyxigare romrussin är svårt att tänka sig – och vilken fullträff det blev! Vi är supertaggade över att kunna erbjuda våra kunde denna premiumgelato i sommar, utan tvekan en blivande storsäljare, säger Patrik Centellinipå Caput Mundi.

Diplomáticoglassen går att köpas hos Gelato Caput Mundi i Axel Landquist Park på östra Södermalm samt på Hornsgatan 156 (invid Hornstull) vid flera tillfällen under sommaren.

Mer om Diplomático

Diplomático är en hantverks rom från Venezuela. Destilleriet grundades redan 1959 och i dag exporteras Diplomático till drygt 70 länder över hela världen och är en av de största romproducenterna i Venezuela. Sedan lanseringen i Sverige år 2009 har Diplomático vuxit i popularitet och är idag en av Sveriges mest populära romsorter.

Läs mer här: https://handpickedwines.se/destilerias-unidas/

Mer om Caput Mundi

Gelato Caput Mundi hittar du i Axel Landquist Park på östra Södermalm samt på Hornsgatan 156 (invid Hornstull). Deras gelato tillverkas varje morgon enligt traditionellt italienskt hantverk med fantastiska råvaror i centrum och använder enbart färsk frukt och följer säsongen med rabarber, jordgubbar, blåbär, etc. Ambitionen är att erbjuda gelato som både smakar fantastiskt och bygger på respekt för hantverket och naturen.

Läs mer här: https://caputmundi.se/hem

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *